Köprüde boğazı kesilerek katledilen askerin son görüntüleri!

29 Mayıs 2017
Köprüde boğazı kesilerek katledilen askerin son görüntüleri!

15 Temmuz Fethullahçı Darbe Girişimi gecesi komutanlarının emriyle Boğaz Köprüsü'ne götürülen ve darbeyle doğrudan ilgisi olmayan Hava Harp Okulu öğrencilerinden Murat Tekin'in katledilmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

15 Temmuz Fethullahçı DarbeGirişimi gecesi komutanlarının emriyle Boğaz Köprüsü'ne götürülen Hava Harp Okulu öğrencilerinden Murat Tekin'in gerici kalabalık tarafından katledilmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. 

Ortaya çıkan görüntülerde Murat Tekin'in birkaç arkadaşıyla beraber köprüdeki dinci siviller tarafından darp ediliyor. Polis olaya müdahale etmiyor. Bazı siviller askerlere yönelik saldırıyı engellemeye çalışırken, bir kişinin elindeki telle Murat Tekin'in yanındaki arkadaşının boğazısını sıktığı görülüyor. Linç sırasında tekbir sesleri duyuluyor. 

Kendi askerini boğarak öldüren dinci saldırganlar, bazı yurttaşların bütün engelleme çabasına karşın cinayeti işlemekte ısrar ediyorlar. Asker üniformasında bütün modern değerlerin simgelendiğini düşünen gericilerin, teslim olan askerlere yönelik bu saldırı ve katliamı toplumda büyük tepki yaratmıştı..

İşte o korkunç görüntüler; 

NE OLMUŞTU?

Darbe girişimi gecesi Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin ve arkadaşı Ragıp Enes Katran darbecilerin teslim olmasından sonra Boğaziçi Köprüsü üzerinde dinci bir grup tarafından tekbir getirilerek hunharca katledilmişti. Tekin'in otopsi raporunda 'vücutta yaygın darp, kesici delici alet yaraları ile boyun baskısı ve ağız burun kapanmasına bağlı boğulma’ izleerine rastlanmıştı. 

Ailesi Murat Tekin'in katillerinin yargılanması için çalmadık kapı bırakmadı, ancak soruşturma dahi açılmadı. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…