Gözaltı süresi uzarsa Nuriye ve Semih su ve şeker alımını kesecek

22 Mayıs 2017
Gözaltı süresi uzarsa Nuriye ve Semih su ve şeker alımını kesecek

Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, gözaltılara ilişkin bilgi verdi.

Gece saatlerinde gözaltına alınan açlık grevi direnişçileri akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, gözaltılara ilişkin bilgi verdi.

Kozağaçlı, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda Gülmen ve Özakça’nın gözaltı süresinin uzaması halinde şeker ve su alımını sonlandıracağını duyurdu. Kozağaçlı ayrıca, gözaltı sırasında Gülmen ve Özakça’nın “hırpalandığını” ancak durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Yüksel Caddesi'ne giriş yok: Veli Saçılık anıta çıktı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmalarının ardından açlık grevi yaptıkları İnsan Hakları Anıtı çevresinde bekleyenler de uzaklaştırıldı. Anıtın olduğu bölgeye girişe polis izin vermiyor.

aa2

Ankara Yüksel Caddesi’nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakaça’nın açlık grevini sürdürdükleri İnsan Hakları Anıtı’nın bulunduğu alana polis giriş izni vermiyor. Özakça ve Gülmen’in bu sabaha karşı evlerinden gözaltına alınmalarının ardından polis, anıt çevresinde açlık grevi için duranları uzaklaştırdı.

İhraç edilen sosyolog Veli Saçılık ise bu sırada İnsan Hakları Anıtı’nın üzerine çıkarak alanı terk etmeyeceklerini söyledi. Polis daha sonra Yüksel Caddesi ve kesişimindeki sokakları kesti. İnsan hakları anıtı önüne giriş sağlanamıyor.

veli

Polisin Yüksel’i ablukaya almasının ardından, 4 kişi gözaltına alındı. 2 kişinin yanında gözaltına alındığını anlatan CHP Milletvekili Mustafa Balbay elinde gözaltına alınan bir gencin koparılan saçlarını gösterdi. Balbay “Genç kızların saçını yolarak mı huzur getireceğiz?” diye sordu. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…