Trump'a 'Erdoğan'ı iptal et' çağrısı

10 Mayıs 2017
Trump'a 'Erdoğan'ı iptal et' çağrısı

ABD'de Temsilciler Meclisi üyesi Ted Deutch'tan Başkan Donald Trump'a çağrı: Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlamak, İnsan hakları ihlalleri nedeniyle yanlış mesaj verir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta başlayacak Washington ziyaretine Temsilciler Meclisi’nin kıdemli bir üyesinden tepki geldi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Komisyonu kıdemli üyesi Ted Deutch, ABD Başkanı Donald Trump’tan Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlamamasını istedi. Deutch, iptal talebine gerekçe olarak insan hakları ihlallerini gösterdi.

‘YANLIŞ MESAJ’

Deutch, Twitter hesabından da yayınladığı yazılı açıklamasında, “Erdoğan, sorunlu seçimlerle, kendisiyle aynı görüşte olmayanları tutuklayarak, sosyal medya sitelerini kapatarak ve özgür basına saldırarak, bir süredir gücünü pekiştiriyor. Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlamak tam olarak yanlış mesajı verecektir ve Başkan Trump’ı, görüşmeyi iptal etmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL YERİNE KENDİ ÜLKESİNE BAKMALI’

Deutch, Erdoğan’ın İsrail’e yönelttiği eleştirileri de Trump’a çağrısı için gerekçe gösterdi: “Kendi ülkesindeki korkunç insan hakları siciline yanıt vermek yerine, Erdoğan İsrail’e temelsiz ve kışkırtıcı suçlamalar yöneltmeyi seçti. İsrail’i ‘ırkçı ve ayrımcı’ diye damgalamak bu ülkenin, üç büyük dinin Kudüs’teki kutsal alanları ziyaret etme hakkını korumaya yönelik süregelen taahhüdünü göz ardı eder. İsrail, her gün kamusal alanda en coşkulu siyasi tartışmaların meydana geldiği, dünyanın en hareketli demokrasilerinden birine ev sahipliği yapıyor.” 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…