Hep panzer hep çocuklar

5 Mayıs 2017
Hep panzer hep çocuklar

CHP'li Tanrıkulu: “İki çocuğun yataklarında öldürülmesi bir ülke için sarsıcı olacakken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere en üst düzeyde tüm yetkililerin açıklama ve taziyelerini gerektirirken ne yazık ki olay sıradan bir vaka olarak geçiştirilmek istenmektedir” 

Zırhlı araçlarla onlarca çocuğun ölümüne neden olan polisler, önceki akşam 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ı katletti. Görgü tanıkları evin duvarına çarparak kaçan polislerin sarhoş olduğunu ileri sürdü. 

8_silopi_ev_zırhlı

Hükümet tarafından sınırsız yetkilerle donatılan polisler, kullandıkları zırhlı araçlarla Kürdistan’da onlarca çocuğun yaşamını yitirmesine neden oldu. Kürdistan kentlerinde sokakları yarış pistine çeviren polisler, 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ı katletti. Akrep tipi zırhlı araç, önceki gece Şirnex’in (Şırnak) Silopiya (Silopi) ilçesinde bir evin duvarını yıkarak içeri girdi. Duvarları yıkılan odada uyuyan Muhammet ile kardeşi Furkan Yıldırım, ağır yaralandı. Mahallelilerin kendi imkanları ile Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı Yıldırım kardeşler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanıkları: Sarhoşlardı

Çarpmanın hemen ardından zırhlı araçta bulunan polisler, aracı bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen çok sayıda polis, incelemede bulundu. Duruma tepki gösteren mahalleliler ile polisler arasında tartışma yaşandı. Yaşanan arbedede isimlerinin açıklanmasını istemeyen 3 yurttaş, polisler tarafından darp edildi. Görgü tanıkları evin duvarına çarparak kaçan polislerin sarhoş olduğunu ileri sürdü.

Valiye göre ‘kader’miş!

Her iki kardeşin cenazesi, dün sabah saatlerinde Karşıyaka Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi. Yıldırım ailesi, Ofis Mahallesi’nde bulunan Osman Camii’nde çocukları için taziye kurdu. Sabah saatlerinde taziyeye giden Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun aileye yaşanan olay ile ilgili “kader” dediği öğrenildi. Kazaya neden olan polis panzerinin MHP İlçe Binası’nı korumakla görevli olduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı, 2 çocuğun ölümüne neden olan kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

HDP: Normalleştirilemez

İki çocuğun öldürülmesinin ‘kaza’ denilerek normalleştirilemeyeceğini vurgulayan HDP, görgü tanıklarını hatırlatarak, “İçişleri Bakanlığı’na ve Valiliğe soruyoruz, görgü tanıklarının iddia ettiği üzere, Akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur?” diye sordu.

Hakan’dan Berfin’e onlarca çocuk katledildi

Kürt illerinde, 90’lı yıllarda yaşanan ‘faili meçhul’ cinayetlerin yerini artık sokak ortasında açıkça işlenen cinayetler aldı.

Cezasızlık politikasıyla ödüllendirilen polisler, son iki yıl içerisinde Kürdistan’da 50’ye yakın çocuğu zırhlı araçlarla katletti. En çok ölümün yaşandığı merkezlerden biri olan Şırnak'ın Cizîr (Cizre) ilçesinde ise 7 Haziran 2016 günü henüz 6 yaşındaki Bünyamin Bayram Alibey Mahallesi’nde, 24 Ekim 2016’da 5 yaşındaki Hakan Sarak ise sokakta oyun oynadığı sırada devriye gezen zırhlı polis aracı tarafından ezilerek katledildi. 9 Şubat Perşembe günü de, okuldan eve dönerken zırhlı aracın çarpması sonucu 7 yaşındaki Berfin Dilek yaşamını yitirdi. Son on gün içerisinde zırhlı araç çarpması sonucu ise, 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi ise yaralandı.

CHP'li Tanrıkulu: Olay geçiştirilmek isteniyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis zırhlı aracının bir eve girerek ölümüne sebebiyet verdiği 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan kardeşlerin hayatını kaybetmelerine ilişkin Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili henüz Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından açıklama yapılmamasını ‘Skandal’ olarak ifade eden Tanrıkulu,“Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gece zırlı polis aracının Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarparak girmesi sonucu uykudaki iki çocuk öldürülmüşlerdir. 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan kardeşlerin öldürülmeleriyle ilgili henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan açıklama yapılmamış olması skandaldır”dedi.

Dihaber’e konuşan Tanrıkulu, “İki çocuğun yataklarında öldürülmesi bir ülke için sarsıcı olacakken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere en üst düzeyde tüm yetkililerin açıklama ve taziyelerini gerektirirken ne yazık ki olay sıradan bir vaka olarak geçiştirilmek istenmektedir” diyen Tanrıkulu şöyle devam etti: “Ancak bu olay geçiştirilemeyecek kadar ağır ve acıdır. Muhammet ve Furkan kardeşleri yataklarında öldüren bu olayın sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı ve en tepe noktasındaki yetkililer sorumluluklarını kabul ederek bir an önce Yıldırım ailesinden özür dilemelidirler. İki güzel evladını kaybeden Yıldırım ailesi başta olmak üzere tüm Silopi halkına başsağlığı diliyor, bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…