AKP, Avusturya’da yüzde 73’ü ‘hayali seçmenler’ ile mi aldı?

3 Mayıs 2017
AKP, Avusturya’da yüzde 73’ü ‘hayali seçmenler’ ile mi aldı?

AVRUPA-BOYU SAHTEKARLIK --Avusturya’da “kaçak” çifte vatandaş krizinin ardından şimdi de ‘hayali Türkler’ skandalı yaşanıyor.

İkametgahları 11 öğrenci yurdunda görünen yüzlerce Türk vatandaşının aslında Avusturya’da yaşamadığı belgelendi. ‘Öğrenci’ statüsünde olanlar arasında 89 yaşındaki Türkler de var.

16 Nisan referandumunda yüzde 73 oranında “Evet” oyunun çıktığı ve 52.733 kişinin oy kullandığı Avusturya’da Türkiye gündemden düşmüyor. İlk kriz Yüksek Seçim Kurulu’nun Avusturya’da oy kullanma hakkına sahip Türkiye vatandaşlarının sayısını açıklamasıyla yaşanmıştı. YSK’ya göre Avusturya’da oy kullanma hakkına sahip seçmen sayısı 108 bin 561’di.

Ancak Avusturya makamları ülkelerinde 116 bininin Türk vatandaşı yaşadığını, bunlardan 93 bininin 18 yaşın üzerinde olduğunu bildirmişti. Fazla olan 15 bin kişinin illegal şekilde Türk vatandaşlığına geçtiği tahmin edilince, gözler Avusturya hükümetine çevrilmişti.

Hükümet yetkilileri, söz konusu kişilerin Avusturya vatandaşlığının iptal edileceğini ve 5 bin Euro da para cezasına çarpıtılacağını açıklamıştı. Fakat çifte vatandaşlığın yasak olduğu Avusturya’da Türk konsolosluklarının Türk vatandaşlığı verdiği kişilerin sayısı 15 binden daha fazla olduğu gittikçe kesinlik kazanıyor.

89 yaşındaki Türk öğrenciler!

Çifte vatandaşlık tartışması sürürken, bu kez çok sayıda kişinin hayali olarak Avusturya’da yaşadığı ortaya çıktı. Avusturya’da günlük yayınlanan “Kronen Zeitung” gazetesi başkent Viyana’daki öğrenci yurtlarında kaydı olan yüzlerce Türk öğrencinin aslında Avusturya’da yaşamadığını belgeledi.

136 Türk öğrencinin kaydını araştıran gazete aslında bu öğrencilerin söz konusu yurtta yaşamadığını ve hiç kimse tarafından tanınmadığını bildirdi. Gazetenin yayınladığı listede öğrenciler arasında yaşları 87 ve 89 olan Türkler de yer alıyor.

Bir başka öğrenci yurdunda ise soyadları aynı olan bir ailenin 15 üyesi dikkat çekiyor. Bu aile üyelerinin yaşları 22 ile 73 arasında. Krone gazetesinin internet sayfasında yayınladığı bir videoda konuşan komşular, hiç bir şekilde bu aile üyelerini tanımadıklarını söylüyor.

Benzer bir durum bir başka yurtta da görülüyor. Burada kayıtlı görünen 18 Türk öğrenciden sadece ikisinin gerçekte burada yaşadığı ortaya çıktı. Viyana’daki değişik 11 öğrenci yurdunda bu şekilde yüzlerce Türkün kaydığının bulunduğu tahmin ediliyor.

FPÖ: Avusturya’da yüzlerce ‘hayali Türk’ var

İllegal şekilde öğrenci yurdunda ikametgahı olan 138 Türk vatandaşına aynı zamanda aylık 800 Euro civarında sosyal yardım da yapıldığı belirtildi. Viyana Şehir Meclisi’nin üyesi Toni Mahdalik ise sadece yüzlerce değil, binlerce “hayali Türk”ün Avusturya’da kayıtlığı olduğunu öne sürdü.

Sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ)’lü Mahdalik “Bu kişiler adına Türkiye’deki seçimler için toplu oy verme işlemi yapılıyor. Bu büyük bir seçim hilesi” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması düzenleyen FPÖ lideri Heinz-Christian Strache ise 16 Nisan seçimlerinde oy kullanan 46 bin çifte vatandaşının yer aldığı bir listenin ellerinde olduğunu bildirmişti. Sağcı lider, listenin güvenilir avukatlar tarafından incelendikten sonra yetkili mercilere verileceğini söylemişti. / yolculuk

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…