Tel Abyad sınırında YPG ile TSK arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

27 Nisan 2017
Tel Abyad sınırında YPG ile TSK arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesi sınırında Türk askeri ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad kenti sınırında Türk askeri ile Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Sputnik'in bildirdiğine göre, Türkiye Tel Abyad'ın 10 kilometre batısında yer alan Sosık ve Gıresor köylerinde konuşlu bulunan YPG mevzilerini obüs'lerle bombalarken, YPG ise füzelerle ve roketlerle karşılık veriyor. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, Türkiye sınıra askeri sevkiyat yapıyor.

Türkiye ile YPG arasında dün de Tırbesiye ve Afrin sınırında çatışma çıkmıştı.

TEL ABYAD'DAN AKÇAKALE'DEKİ KARAKOLA HAVAN MERMİSİ ATILDI İDDİASI

Öte yandan, Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine bağlı Tekçe Sınır Karakolu bahçesindeki bir tanka, PYD kontrolündeki Tel Abyad bölgesinden atılan havan mermisinin isabet ettiği iddia edildi. Saldırı sonrasında sınır birlikleri tarafından havanın ateşlendiği bölge te

'AKÇAKALE’DEN TEL ABYAD’A, ORADAN KOBANİ’YE UZACAK BİR OPERASYON’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 Nisan’da Trabzon’daki konuşmasında “Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabı bitti, yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz” demesinin ardından, yeni operasyonun ne zaman başlayacağı ve hangi bölgeye yönelik olacağına ilişkin iddialar gündeme gelmişti.

Karar gazetesinden Hilal Öztürk imzalı, 24 Nisan tarihli haber, TSK, söz konusu harekat için bölgedeki birliklerine ‘bir ay içinde başlayacak şekilde hazırlık yapılması’ talimatı verdi'ğini yazdı. Harekatın Türkiye sınırından başlayacağı ve ‘Kürt koridoru’nun hedef alınacağını iddia eden gazete, öncelikle Akçakale üzerinden PYD kontrolündeki Tel Abyad’a operasyon düzenleneceğini öne sürmüştü.

Haber şöyle devam etmişti: “Bölgedeki askeri kaynaklar, operasyon güvenliği nedeniyle stratejisi ve detaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, PYD/YPG’nin oluşturmaya çalıştığı koridoru kapsayan geniş bir hatta ilerleneceği belirtildi. Kürt koridorunun Türkiye sınırından başlayarak bölünmesi ve terör örgütü YPG/PYD’nin bu bölgeden temizlenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Mümbiç’in de hedef alanı içinde olduğu kaydedilirken Türk birliklerinin Akçakale’den Tel Abyad’a oradan Kobine’ye uzacak bir operasyonla ilerleyeceği öğrenildi.”

Bugün de Fehim Taştekin, Duvar gazetesindeki köşesinde, TSK'ın Rojova'ya saldırısının, IŞİD'in merkezi Rakka'ya yapılacak operasyonu engellemek amacı taşıdığını yazdı. Zira bu durumda YPG, kuzeye çeiklmek ve TSK'ya karşı savunma pozisyonuna geçmek zorunda kalacak.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…