Rusya’nın Lenin sevgisi söndürülemiyor

26 Nisan 2017
Rusya’nın Lenin sevgisi söndürülemiyor

1917 Ekim Devrimi’nin önderi Vladimir İlyiç Lenin’in naaşı ve heykelleri ile ilgili tartışmaların yürütüldüğü Rusya’da yapılan son anketler halkın Lenin sevgisinin artarak sürdüğünü ortaya koydu.

Levada Center’ın araştırmalarına göre Rus vatandaşlarının yalnızca yüzde 14’ü Lenin’in heykellerinin kaldırılmasını istiyor.

Ülkede Lenin’in tarihsel rolünü olumlu gördüğünü söyleyenlerin oranı, 11 yıl önceye göre 11 puan artış göstererek yüzde 57 olarak belirlendi.

Rus Toplum Tarihi kurumundan Andrei Petrov, Kommersant’a yaptığı açıklamada halkın Lenin’e olan sevgisinin artışını ‘tamamıyla meşru bir eğilim’ olarak tanımladı.

Bu yıl yapılan araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların çeyreği ‘bir daha kimsenin Lenin’in yolundan yürümeyeceğine inandığını’ belirtirken, katılımcıların bir diğer çeyreği Lenin’in ülkeyi ‘bir ilerleme sürecine koyduğunu’ düşünüyor. Toplam katılımcıların beşte biri ‘Lenin’in ülkelerini aydınlık bir geleceğe kavuşturduğunu’ belirtirken, aynı miktardaki bir başka katılımcı grubu ise ‘Lenin’in düşüncelerinin takipçilerince saptırıldığını’ düşünüyor.

Ülkede Lenin’in heykellerinin yıkılmasını kesinlikle doğru bulanların oranı yüzde 4 iken, kısmen doğru bulanların oranı yüzde 10. Dolayısıyla halkın çoğunluğu Lenin’in anıtlarına hala sahip çıkmakta.

Yolculuk

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…