TSK Şengal'e hava saldırısı düzenledi

25 Nisan 2017
TSK Şengal'e hava saldırısı düzenledi

REFERANDUMDA HAYIR OYLARININ GASPINA TSK DESTEĞİ Mİ?--Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyindeki Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı bölgelerinde mevzilenen PKK'ya ait hedeflere hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın "ikinci Kandil olmasına izin vermeyeceğini" söylediği, Irak'taki Sincar'a yönelik planlarının olduğunu ifade etti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi,  Orgeneral Ünal'ın TBMM'deki 23 Nisan'a özel resepsiyonda "Sincar’a yönelik planlarımız var" dediğini aktardı. Sincar’ın stratejik önemine değinen Orgeneral Ünal, "Sincar, Irak’la Suriye’yi birbirine bağlayan kilit konumunda" dedi.

Bu  sabah erken saatlerde bu planların ne olduğu anlaşıldı. TSK Şengal'e saldırdı.. TSK açıklamasında ''uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında'' ifadesi kullanıldı..

TSK'nın internet sitesinde de yayımlanan açıklama şöyle;

"Bölücü terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ve Irak'taki uzantıları tarafından, Suriye ve Irak kuzeyi, ülkemize terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarılması maksadıyla; özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu bölgelerden ülkemize sızdırılan teröristler ve aktarılan silah ve malzemeler, hudut karakollarımıza yönelik taciz ve saldırılarda ve son olarak da Diyarbakır'da tünel kazılarak toplu yıkım ve ölümleri amaçlayan bir terör eyleminde kullanılmıştır.

BTÖ tarafından yurt içinde kahraman silah arkadaşlarımızın, güvenlik görevlilerimizin, güvenlik korucularımızın ve vatandaşlarımızın şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olan terör eylemlerinin gerçekleştirilmesinde ve desteklenmesinde kullanılan Irak kuzeyi/Sincar Dağı, Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgeleri tam anlamıyla birer terör yuvasına dönüşmüştür.

Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00'de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…