Adil telefonda % 55 hayır çıkacak dedi, Saray için %60 Evet açıkladı!

15 Nisan 2017
Adil telefonda % 55 hayır çıkacak dedi, Saray için %60 Evet açıkladı!

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Adil Gür'ün seçime günler kala yayımladığı ve "%60 EVET" çıkacak dedikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT yayınında, referandum anketleriyle ilgili ilk kez rakam açıkladı ve 55-60 aralığından sözetti.

Kendisine gelen referandum anketlerinin hepsinde “evet” oylarının önde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de ‘evet’ lehinde gelebilir. ‘Evet’ lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oranı 55’in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ve başkanlık anayasası olarak nitelendirilen halk oylamasına 2 gün kala 'Evet' oylarının yüzde 60'ı bulacağını iddia eden ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür'e CHP'li vekillerden tepki ve açıklamalar geldi..

Adil Gür’ün yaptığı son açıklamanın manipülatif ve operasyonel olduğunu ifade edenİstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Adil Gür, Saray ve AKP lehine kamuoyu algısı yaratmaya çalışmaktadır. Referanduma 1 gün kala açıklana %60’lık oran, HAYIR oyu verecekleri sandığa götürmemeye yönelik kirli bir taktikdir.'' dedi.

Yarkadaş şöyle devam etti:

Adil Gür’ü yaklaşık 1 ay önce, belediye başkanı bir arkadaşım aradı. Ve referandumu sordu. Adil Gür telefonda ‘EVET’in yüzde 45, ‘HAYIR’ın ise yüzde 55 olduğunu söyledi. Adil Gür aynı gece televizyon programına çıkarak ‘EVET’in yüzde 55 ve ‘HAYIR’ın da yüzde 45 olduğunu söyledi.''

'Gür, AKP ve AKP'nin yönettiği kurumlarla olan ticari ilişkilerinin dökümünü internet sitesinde yayınlamak zorundadır' diyen Yarkadaş şöyle devam etti:''Sahada olan herkes görüyor ki, HAYIr oyları %55’e yakın bir orandadır. Benim merak ettiğim şudur, Adil Gür bu anketi AKP’nin herhangi bir ilçe başkanlığında mı yaptı? Ki AKP ilçe başkanlığında bile yapsa %60 oranını bulamaz. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç’ın bile ‘HAYIR’ oyu vereceğinin belli olduğu bir ortamda Adil Gür, %60’a nasıl ulaştı?” dedi.

'AKP'den para aldı'

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Öztunç, “Adil Gür’ün AKP’den para alıp anket yayınladığını” iddia etti. Öztunç, Twitter adresinden şunları yazdı:

Anketlerle hayırcıları yıldırma operasyonu yapılıyor. Paraya satılan anketçilere 16 Nisan’da hayır tokatını vuracağız.

Sandıkta hile yapmak için sahtekarlara yalan anketler yayınlatıyorlar. Kimse inanmasın. Adil Gür para içi herşeyini satacak biridir.

Adil Gür, Ankara'da Çukurambar’daki Pelit Pastanesi’nin üst katında AKP'den aldığı para karşılığı bu sahte anketi açıklıyor hayır

Aytun Çıray'dan Adil Gür iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın iaçıklması ise daha ilginç. Çıray, 10 Nisan'da A&G'nin "birkaç gün içerisinde ‘evet'leri yükselmiş gibi gösterek ‘hayır'cıların sandığa gitmemesini sağlayacağını" söylemişti.

Çıray, kaynağının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğunu söylerken, A&G şirketinin bugün açıkladığı referandum anketiyle bu iddiasının doğrulandığını ifade etti.

Çıray’ın mesajları şöyle:

aytun1.png

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…