HDP’den referandum sonucu tahmini

14 Nisan 2017
HDP’den referandum sonucu tahmini

Foreign Policy’e konuşan HDP lideri Demirtaş ise AK Parti seçmeni Kürtlerin ‘Hayır’ oyu vereceğini savundu. Kampanya sürecinin eşit şartlarda yürütülmediğini söyleyen HDP’li Toğrul, 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oylarının yüzde 56-57 oranında çıkacağı tahmininde bulundu.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili tahminini açıkladı.

Kampanya döneminin eşit şartlarda yürütülmediğini söyleyen Toğrul, “Tüm eşitsizliklere rağmen halkımızın pazar günü sandıkta 'Hayır' diyeceğini düşünüyorum. Pazar günü sandıklardan Türkiye genelinde yüzde 56-57 oranında 'Hayır' çıkacağını düşünüyorum" dedi.

DEMİRTAŞ: GEÇMİŞTE AKP’YE OY VEREN KÜRTLER REFERANDUMDA ‘HAYIR’ DİYECEK

Öte yandan tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Foreign Policy’e verdiği röportajda Kürtlerin oy tercihlerini değerlendirdi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, geçmişte AK Parti’ye oy veren Kürtlerin ‘önemli bir kesiminin’ referandumda ‘Hayır’ diyeceği öngörüsünde bulunan Demirtaş, “AKP’nin sertlik yanlısı politikalarının yanı sıra demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün askıya alınması, Kürtler tarafından reddedildi. AKP’yle aralarına mesafe koyuyorlar” dedi.

Tutuklanmasının anayasa değişikliklerine karşı muhalefeti engelleme amacı taşıdığından kesinlikle emin olduğunu da söyleyen Demirtaş, “Beş aydır hukuksuz bir biçimde tutuluyoruz ve davanın ne zaman başlayacağını bilmiyoruz. Bir yargı süreciyle değil, hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…