'Avrupa'nın geleceğini 5 milyon kardeşimiz belirleyecek'

13 Nisan 2017
'Avrupa'nın geleceğini 5 milyon kardeşimiz belirleyecek'

CB Erdoğan, Kılıçdaroğu ile ilgili kaset söylemini bir adım ileri taşıdı: 'Kasetle geldi, bu defa bambaşka bir kasetle gidecek.' dedi. 'Bambaşka' diyerek onu tarif ettiğine göre, bir kaset var ve ne içerikle imal edildiğini biliyor.. Şimdi değilse, referandum sonrası gündeme gelecek erken seçimde bu kaset ortaya çıkabilir.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  • Kardeşlerim, duvarlara ne yazdılar? 'Zulüm, 1453'te başladı' diye yazdılar. Bu kadar açık konuşamayanlar da kem diyerek, küm diyerek, milletimizin bu topraklarda olmasından duydukları rahatsızlığı gösterdiler.
  • Ne yaparlarsa yapsınlar, Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor. Faşist yüzleri ortaya çıkıyor. Müslümanlara tahammülleri yok. Ne yapsalar boş, Avrupa'nın geleceğini oraya giden 5 milyon kardeşimiz şekillendirecek.
  • Bakıyorlar ki, Boğaz'ın altından tüp geçiyor. 'Türkler bunu nasıl yapıyor' diyorlar. İşte Giresun. Burdaki havalimanı, denizin üzerine yapılıyor. Bu ülkeyi tutamayacaklar.
  • 'Hayır'cılar Kandil'dir, 'Hayır'cılar İmralıdır, 'Hayır'cılar yokluktur. Pensilvanya, DEAŞ, 'Hayır' diyorlar. 

AVRUPA'NIN GELECEĞİNİ GURBETÇİLER ŞEKİLLENDİRECEK'

  • Bizim Bakanlarımıza kapanan kapılar, Avrupa'da teröristlere sonuna kadar açıldı. Bizim Bakanlarımızın araçlarına polisleriyle engel olanlar, teröristlere polis koruması sağladılar. Ne yaparlarsa yapsın, Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor. Faşist yüzleri ortaya çıkıyor. Müslümanlara tahammülleri yok. Ne yapsalar boş, Avrupa'nın geleceğini oraya giden 5 milyon kardeşimiz şekillendirecek.
  • Gençler sanıyor ki, Türkiye böyleydi böyle gidecek. Gençler, siz pek çok şeyi bilmiyorsunuz. Buralara kolay gelinmedi. 7 Haziran bunun en somut örneği. 
     
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda öyle yalanlar söylüyorlar ki, insanın aklı almıyor. Bir söylediklerini bir gün geçmeden ertesi gün unutuyorlar. Bir bakıyorsunuz, 'Rakka'ya niye girmiyorsunuz?' diyorlar, bir bakıyorsunuz, 'Suriye'de ne işiniz var?' diyorlar.
  • Yeni sistemde sürekli seçim kaybedip de koltukta kontrollü oturma dönemi bitiyor. Onun adı kasetli genel başkan. Kasetle geldi, bu defa bambaşka bir kasetle gidecek. Demokrasilerde ana muhalefet çok önemli ama ne yazık ki Türkiye bu konuda çok nasipsiz.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…