Abdülkadir Selvi yazdı: Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da ne yaptı?

11 Nisan 2017
Abdülkadir Selvi yazdı: Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da ne yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'a ilişkin hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o gece yaşadıklarını yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'a ilişkin hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o gece yaşadıklarını yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı karalama kampanyasına yandaşlar kaldığı yerden devam etti. Sabah gazetesi ve A Haber başta olmak üzere Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesini nasıl geçirdiğine dair çeşitli senaryolar yazıldı ve Kılıçdaroğlu'na ağır hakaretler edildi. Kılıçdaroğlu ise yaşadıklarını yine AKP'li olan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda VIP'teki görüntüleri kameralara takıldı. Darbecilerle temasta bulunuyorlar. Hadi sen gidebilirsin diye ona yol veriyorlar. Oradan Bakırköy İlçe Başkanı'nın evine gidiyor. Oturduğu koltuk kontrollü bir koltuktur. Oraya kasetle geldi, kasetle gidecek. Dürüst değildir bu adam. 7 Ağustos'ta Yenikapı buluşması yapıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi davet edin diyorum. Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim davet etmezdim" derken, Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz yanıtlarını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye verdi.

"Kılıçdaroğlu o geceyi anlattı" diyen Selvi, Kılıçdaroğlu'nun darbeye karşı durduğunu, bunu Erdoğan'a da Binali Yıldırım'a da ilettiğini söyledi.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Darbeci askerlerin Boğaziçi Köprüsü’ne çıktığı saatlerde Kemal Kılıçdaroğlu, 21.50 uçağıyla İstanbul’a gidiyordu. 1-a numaralı koltukta Kılıçdaroğlu, 1-b’de ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı oturuyor. Uçağın tekeri Atatürk Havalimanı’nın pistine 23.00 civarında değiyor. Uçak körüğe yanaşırken, cep telefonunu açıp, askerlerin köprüye çıktığı haberini gören basın danışmanı Okan Konuralp hemen Kılıçdaroğlu’na koşup bilgi veriyor. Kılıçdaroğlu’na o an haberi alınca ne düşündüğünü sordum. “Arkadaşlar iki köprünün kapatıldığı ve uçakların uçmadığını haber verince önce espri yapıyorlar zannettim” dedi. Ama espri yapılacak bir durum yoktu. Kılıçdaroğlu, kısa süre içinde bir darbe ile karşı karşıya olduğumuzu fark ediyor. O sırada yanındaki koltukta oturan Hayati Yazıcı’ya dönüyor. “Darbeye karşıyız Hayati Bey” diyor. Apar topar VIP salonuna geçiyorlar. “Ankara’ya dönmek istedim, ‘Uçaklar kalkmıyor’ dediler. ‘Havaalanından çıkalım’ dedim, ‘Tanklar kapatmış’ dediler.”

Bu sırada CHP yöneticileriyle irtibat kuruluyor. Kılıçdaroğlu’nun ilk talimatı, “Bu bir darbedir. Başarılı olsa da başarısız olsa da değişmez. Kesinlikle karşı çıkacağız” oluyor. Havaalanı tanklarla ablukaya alınmış. İtiş kakış arasında Kılıçdaroğlu’nun aracı havaalanından dışarı çıkarılıyor. Bu kez CHP liderinin nereye götürüleceği gündeme geliyor. Kılıçdaroğlu, “Otel güvenli olmaz diye bir arkadaşımın evine gittik” diyor. Kılıçdaroğlu, daha güvenli olacağı düşüncesiyle Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun evine götürülüyor. “Evde TV’leri açınca işin vahametini anladık. Kısa bir açıklama yaparak, darbeye karşı olduğumuzu duyurdum. Ardından TV’lere bağlanıp, darbeye karşı olduğumuzu açıkladım.”

Kılıçdaroğlu, gecenin ilerleyen saatinde Başbakan Binali Yıldırım’la irtibat kuruyor. “Hiç şüpheniz olmasın Sayın Başbakan, darbeye karşıyız. Demokrasiyi savunmak, demokrasiye inanan herkesin ortaya koyması gereken bir tavır. 21. yüzyıl Türkiye’sinde darbenin kabul edilebilmesi mümkün değil” diyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman arıyor. Meclis’in özel oturumuna davet ediyor. Kılıçdaroğlu’nun, “Ne olursa olsun geleceğim. Meclis’te olacağız, katılacağız”sözleri üzerine teşekkür ediyor. CHP liderinin Kahraman’a cevabı, “Ne demek, hepimizin görevi” oluyor.

16 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, arıyor. Darbeye karşı tutumundan dolayı teşekkür ediyor. Kılıçdaroğlu, “Ne demek Sayın Cumhurbaşkanı, teşekküre gerek yok. Bu bizim görevimiz. Hepimizin görevi. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuruysa, demokrasiye sahip çıkmak da bizim görevimiz. Biz görevimizi yaptık” diyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…