'Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak görüyor'

7 Nisan 2017
'Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak görüyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD saldırısına sıcak desteğinden sonra 'İsrail başbakanı netanhahu ayn hararetle desteğini bildirdi: Suriye'yi vuran ABD'ye tam destek veriyoruz, umarız mesaj Tahran ve Kuzey Kore'de de yankılanır 

ABD'nin Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmasıyla ilgili Kremlin'den ilk açıklama geldi.

ABD'nin İdlib'teki 'kimyasal saldırı'dan 3 gün sonra Suriye'ye yönelik 59 Tomahawk füzesiyle saldırısıyla ilgili Kremlin Sözcü Dmitriy Peskov tarafından yapılan açıklamada, "Saldırı ABD-Rusya ilişkilerine ciddi zarar veriyor. Uluslararası hukuk ihlal edildi.(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak gördü" ifadeleri kullanıldı.

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: "Putin ayrıca, ABD tarafından Suriye'ye yönelik saldırıların, uluslararası toplumun dikkatini Irak'taki sivil kayıplardan başka yöne çekme girişimi olarak görüyor."

İsrail: Suriye'yi vuran ABD'ye tam destek veriyoruz, umarız mesaj Tahran ve Kuzey Kore'de de yankılanır 

İsrail: İsrail Başbakanı Netanyahu, "Başkan Trump'ın bu kararına tam destek vermekte ve Esad rejiminin korkunç eylemlerine karşı verilen bu kararlılık mesajının sadece Şam'da değil, aynı zamanda Tahran'da, Pyongyang'da ve diğer yerlerde de yankılanmasını ümit etmektedir." dedi.

Öte yandan, İsrail'in Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun "İsrail-Suriye sınırı ve Ürdün Suriye sınırında tampon bölge oluşturmak istediğini" yazdı.

İsmini açıklamak istemeyen İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Netanyahu'nun konuyu "ABD Başkanı Trump ve diğer bazı uluslararası aktörler nezdinde gündeme getirdiği" belirtildi.

Tampon bölgenin amacının "İran ve Hizbullah'ın İsrail sınırında etkinlik kazanmasını önlemek olduğu" duyurulan haberde, Netanyahu'nun "Suriye iç savaşına son verecek herhangi bir anlaşmanın bu tampon bölgeyi de içermesini istediği" kaydedildi.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…