YSK'nın sistemi çöktü Amerika`da oy verme işlemi durdu

5 Nisan 2017
YSK'nın sistemi çöktü Amerika`da oy verme işlemi durdu

Teknik bir problemden kaynaklandığı söylenen YSK sistemine veri akışı kesintiye uğradı saat 18:25`den itibaren Amerika`da oy verme işlemi durdu.

PoliTez --Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' halk oylaması için Amerika'da 7 noktada kurulan sandıklarda yurttaşlar 1 Nisandan itibaren oy kullanmaya başladılar.

New York saati ile 18:25'te meydana gelen ''arıza'' nedeniyle, YSK  merkezi veri tabanına veri akışı kesintiye uğradığindan dolayi oy vermeye giden vatandaşlar oy kullanamadı. Siteye girmek isteyenler 'web sayfasını görüntülenemiyor' uyarısı ile karşılaştı. 

Yurttaşlar, önceki seçimlerde yaşanan oy verme saatlerinde kedilerin trapoya girdiği iddiasıyla yaşanan elektrik kesintilerini hatırlatarak sandık kurulu üyeleriyle tartıştılar. 

Oy verme işleminin bitiş saati olan 21.00'den kısa bir süre sonra sistemin geri gelmiş olması, New York konsolosluğundaki HDP, CHP' ve gönüllü yurttaşlardan oluşan müşahitler arasında kedili espirilere yol açtı. Amerika'dakş diğer 6 seçim bölgesindeki oy kullanamayanların sayısı hakkında bilgi edinilemedi.

ABD'de seçmen sayısı 106 bin cıvarında.. Bu seçmenlerin 38 bin 407'ü New York seçim bölgesinde. Bu bölge başta New Jersey olmak üzere yakın eyaletlerden oluşuyor. Yani seçmenler uzak yerlerden geliyorlar. Konsoloslukta 120-150 yurttaşın oy kullanamadan geri dönmek zorunda kaldığı tespit edildi. Ancak konsolosluk bu sayının 50 olduğunu iddia ediyor. Durum partilerin merkezlerine iletildi, ve tutanakla belirlendi.

 

En son 1 kasım seçimlerinde oy kullananların sayısı 24.909'du. ABD 3. Gün kullanılan oy sayısı;

New York: 971

Miami: 184

Boston: 250

Chicago: 153
Washington DC: 366
Houston: 117
Los Angeles: 300
....................................................................
ABD 3. Gün kullanılan Toplam Oy Sayısı: 2,341
....................................................................
ABD 3 günlük toplam: 12,017

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…