'MHP muhalefetine katlıyorum, bu ülke bu anayasa ile bölünür'

31 Mart 2017
'MHP muhalefetine katlıyorum, bu ülke bu anayasa ile bölünür'

HDP'li Önder: Pazartesi Bozdağ ile görüşeceğiz --HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı.

Küçükkaya, daha önce iktidar ve diğer muhalefet partilerinden isimleri ağırladıkları programı ‘bir demokrasi meydanı'na çevirmek için HDP'li Önder'i de konuk aldıklarını söyledi. Önder, programda referandum süreci hakkında açıklamalar yaptı.

Önder'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

  • Sayın Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş da bizi izliyor, kendisine selam gönderiyorum. Adalet Bakanı, ısrarlı randevularımıza yanıt verdi. Pazartesi günü ben ve Pervin Buldan kendisiyle görüşeceğiz.
  • Daha fazla yol yapalım diyorlar. Bu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün konusu. Demokrasiyi örtmeye yol yapıyorlar.
  • Eşbaşkanlarımızı ziyaret etmek istiyoruz, engelliyorlar.
  • 'Paşa gönlüm böyle istedi.' Başkanlık sisteminin fragmanı bu.
  • Sayın cumhurbaşkanı çok güzel bir şey söyledi, "Ben bunu kendim için istemiyorum" dedi. Biz de bunu diyoruz. Halk diyor ki, "Ne istediniz de vermedik". Bu yüz karası tablolardan kurtulalım. Bir an önce demokrasi ve barışı inşa etmeye girişelim. Kürdümüzü de Şam'a mahkum etmeyelim.

'MHP'YE KATILIYORUM, BU ÜLKE BU ANAYASAYLA BÖLÜNÜR'

  • Anayasa referandumda MHP'li hayır değerlendirmesine katılıyorum. Bu ülke bu anayasa ile bölünür

'PKK İLE EN BÜYÜK BAĞLANTISI OLAN BENİM, YÜZÜN ÜZERİNDE TOPLANTI YAPTIM'


  • Bu partinin eş başkanları ve vekilleri içeride. Dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde bu vekiller için dünyanın ithamı yapıldı. Terörle işbirliği, silah taşıma… Bir tane silahlı eylem ya da şiddetle ilişki iddianamesi bile yok. (PKK ile bağlantıları yok mu? sorusuna) Yok, PKK ile en büyük bağlantısı olan benim. Yüzün üzerinde toplantı yaptım

'BİZ TOPBAŞ'IN TALEBİNİ ÜLKENİN TAMAMINA İSTEDİĞİMİZ İÇİN SUÇLANDIK'

  • (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı) Kadir Topbaş, "İstanbul özerk olmalıdır" dedi. Biz, bunu ülkenin tamamına istediğimiz için suçlandık. Ankara'daki bir masa, Rize'deki bir dere hakkında karar vermemeli. İstedikleri başkanlık değil, başkan sistemi. —lık yok. İstedikleri sistemde, denge denetleme mekanizmaları yok.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…