Chomsky: Trump terör saldırısı düzenleyebilir

29 Mart 2017
Chomsky: Trump terör saldırısı düzenleyebilir

Amerikalı dilbilimci ve filozof Noam Chomsky'den Trump yönetimi hakkında uyarı: Destek oranlarını korumak için günah keçileri icat edecekler. Bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini de gözardı etmemeliyiz.

Amerikalı dilbilimci ve filozof Noam Chomsky, Donald Trump yönetiminin destek oranlarını korumak için ülke içinde terör saldırısı düzenleyebileceğini söyledi. Chomsky, “Ülkeyi aniden değiştirebilecek şekilde, bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini gözardı etmemeliyiz” dedi.

Trump’ın ekonomik vaatlerinin temelsiz olduğunu, kendisine oy veren orta sınıf mensuplarının da bunu çok geçmeden idrak edeceğini söyleyen Chomsky, “Trump yönetiminin popülaritesini sürdürmek için bir yöntem bulması ve söylemlerini de, felaket olan politikalarından başka yöne kaydırması gerekecek” deyip şöyle devam etti:

“Belki günah keçileri yaratıp, ‘Üzgünüm işlerinizi geri veremiyorum çünkü kötü insnalar bunu engelliyor” diyecekler. Ve günahkeçileri genellikle hassas konumdaki insanlar, göçmenler, teröristler, Müslümanlar ve elitistler olur. Ülkeyi aniden değiştirebilecek şekilde, bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini de gözardı etmemeliyiz.” /Duvar

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…