CHP’li Sağlar: HDP'li vekiller barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandı

25 Mart 2017
 CHP’li Sağlar: HDP'li vekiller barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğini ifade eden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Adana’da anayasa değişiklik referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'li vekillerin barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandığını söyleyen Sağlar, “Bugün darbe başarılı olsaydı aynı anayasa değişikliğini halkın önüne aynı yöntemle getireceklerdi. Türkiye’nin birçok yerinde büyük bir 'Hayır' var” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve KHK ile kapatılan TV 10 Genel Yayın Yönetmeni Veli Büyükşahin,  Adana Bulamlılar Derneği, “Medya ve İfade Özgürlüğü” konulu paneline konuşmacı olarak katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan KHK ile kapatılan TV 10 Genel Yayın Yönetmeni Veli Büyükşahin, referandum öncesi AKP'nin muhalif basın kuruluşlarını kapattığını ve "Hayır" çalışmasının önünün kesilmesi için kapatıldıklarını savundu.

Medyanın şu anda tekçi olduğunu ifade eden Büyükşahin, ülkede iktidara ve hükümete hizmet eden bir medyanın hakim olduğunu ifade etti.

Büyükşahin, daha özgür ve demokratik bir Türkiye için "Hayır"ın daha da güçlenmesi ve büyütülmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, referandumda "Evet" çıkması halinde demokrasiden çıkıp “tek adamın” sultasına gireceklerini savundu.

Referandumla 21 maddenin kaldırıldığını, 40 maddenin değiştirildiği ve 18 maddenin ise getirildiğini ifade eden Sağlar, referandumda "Evet" çıkması durumunda, yasama, yürütme ve yargının tek adama bırakılacağını dile getirdi.

 ‘HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VERENLER 16 NİSAN'DA KENETLENECEK’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğini ifade eden Sağlar, HDP'li vekillerin barış ve özgürlük istedikleri için tutuklandığını söyledi.

Hak ve özgürlük mücadelesi verenlerin 16 Nisan'da kenetleneceğini kaydeden Sağlar,“15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenler ile iktidar aynı anlayışa sahip sadece bir kahramanlık yaratmaya çalışıyor. Bugün darbe başarılı olsaydı aynı anayasa değişikliğini halkın önüne aynı yöntemle getireceklerdi. Türkiye’nin birçok yerinde büyük bir 'Hayır' var. AKP’ye oy verenlerde, KHK mağduriyetlerini kabul etmiyor. Halk kendiliğinden ülkesine sahip çıkıyor. Bizler insan olarak yaşamak istiyoruz. Adamın biri ise yalan söylüyor. Nasıl isyan etmeyelim” dedi. /Dihaber

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…