'Eşbaşkanlarımızı rehin alacaksınız sonra Avrupa'ya demokrasi dersi vereceksiniz'

15 Mart 2017
'Eşbaşkanlarımızı rehin alacaksınız sonra Avrupa'ya demokrasi dersi vereceksiniz'

Siz siyaseten muhalefet edemediğiniz eş genel başkanlarımızı hukuku, yargıyı bir araç hâline dönüştürüp kolluk gücüyle rehin alacaksınız sonra Avrupa'ya demokrasi dersi vereceksiniz. Bu ülkede Avrupa Birliği İnsan Hakları Komiserliği Cizre yıkımları döneminde Cizre'ye girebildi mi? 

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hükümetin Avrupa ile yaşadığı krize değindi.

Hükümetin antidemokratik uygulamalarını eleştiren Toğrul, "Camdan evi olanlar başkasına taş atmasınlar. Eşbaşkanlarımızı rehin alacaksınız sonra Avrupa'ya demokrasi dersi vereceksiniz" dedi. 

Toğrul şöyle konuştu: 

Referandum çalışmalarının Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde engellenmesi demokratik teamüller, ilkeler ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilebilir değildir. Ama şu anda bizim cari Seçim Kanunu'nda olan bir madde var. 2008 yılında AKP iktidarı tarafından getirilmiş bir madde. Buna göre yurt dışında ve büyükelçiliklerde referandum veya seçim çalışmaları yapılamaz. 2008 yılında bu tasarıyı getirenler ile bugün iktidar olanlar aynıdır. Peki, niye getirmişlerdi o dönem? Muhalefetin önünü tıkamak amacıyla. AKP'nin yurt dışı propaganda çalışmaları o zaman dost oldukları, canciğer kuzu sarması oldukları cemaat üzerinden yürütülüyordu. 

"EŞBAŞKNALARIMIZI REHİN ALACAKSINIZ SONRA AVRUPA'YA DEMOKRASİ DERSİ VERECEKSİNİZ" 

AKP'nin sanki tek seçenekli bir referanduma gidiyormuş gibi davranması ve "hayır" diyen insanlara tüm alanları kapatması bilinmeyen bir durum değil. Bugün devletin gücüyle, valilikler aracılığıyla, kaymakamlıklar aracılığıyla açıkça bir "evet" çalışması yürütülüyor. "Hayır" diyenlere tüm alanlar kapalı. Sokağa çıkmanın neredeyse ölümle eş değer olduğu bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bugün, muhalif gördüğü bir siyasi partinin eş genel başkanlarını kolluk gücüyle içeriye atan bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Hangi ifade özgürlüğünden bahsediliyor. 

"CAMDAN EVİ OLANLAR BAŞKASINA TAŞ ATMASINLAR" 

Siz siyaseten muhalefet edemediğiniz eş genel başkanlarımızı hukuku, yargıyı bir araç hâline dönüştürüp kolluk gücüyle rehin alacaksınız sonra Avrupa'ya demokrasi dersi vereceksiniz. Camdan evi olanlar lütfen başkasına taş atmayı bıraksınlar. Bu ülkede Avrupa Birliği İnsan Hakları Komiserliği Cizre yıkımları döneminde Cizre'ye girebildi mi? Avrupa Birliğinin değişik ülkelerinden temsilciler eş genel başkanlarımızı, milletvekillerimizi ziyaret etmek istediler; hangisine izin verdiniz? Tüm alanları kapatıp, ondan sonra demokrasicilik oynamak doğru değil.  

"GÜCÜNÜZ YETİRİYORSA İSRAİL'E SESİNİZİ YÜKSELTİN"

Bu hükümet döneminde kime "Ey…" diye başlayan bir cevap verildiyse sonrasında yaşananları hep beraber gördük. Eğer gücünüz yetiyorsa İsrail'e sesinizi yükseltin. Ezanın sesini kıstı, hiçbir şey söyleyebiliyor musunuz?   

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…