Firari FETÖ'cü mesaj verdi: Kafesteki güvercinler baharda serbest kalacak

9 Mart 2017
Firari FETÖ'cü mesaj verdi: Kafesteki güvercinler baharda serbest kalacak

FETÖ'nün önemli isimlerinden Abdullah Aymaz Zaman Amerika'da yazdığı yazıda tutuklu Fethullahçıların baharın gelmesiyle birlikte serbest kalacaklarını söyledi.

FETÖ’nün firari kilit isimlerinden olduğu ifade edilen Abdullah Aymaz, cezaevindeki Fethullahçıların baharın gelmesiyle birlikte serbest kalacağını ima eden bir yazı kaleme aldı. Zaman Amerika’da yayımlanan “Bahar: Cihetsiz kuş sesleri” başlıklı yazısında Aymaz, itirafçı olanların ise zarar göreceğini ima etti.

Oda tv'nin aktardığı yazıda Fethullah Gülen’in bir rüyada konuşmasını kurgulayan Aymaz’ın ilgili satırları şöyle: 

“(…) ‘Karşıya bak!.. Ne görüyorsun?’ dedi. Baktım, garip ve büyük BİR KAFES!.. Yere doğru gömülmüş… İçinde binlerce GÜVERCİN… Hepsi de çıkmak için çırpınıyorlar. Büyüğümüz, ‘Şimdi bu güvercinler SERBEST kalacak… Hepsi de göklere doğru uçmak isteyecekler. Fakat hemen serbest kaldıkları yerde GÜVERCİN YEMLERİ var; görünüşleri ve tadları çok güzel ama yalancı bir güzellik ve zehirli bal tadındalar… Yanılıp da o yemlere tenezzül edenler yerde kalacak.’ dedi. Nihayet serbest kalan güvercinler hızla gökyüzüne yükseldiler. O kadar çoktu ki, görülmeye değer bir haz veriyordu. Ama büyüğümüzün dediği gibi bazıları o yemlerin câzibesiyle cidden yerde kaldılar ve yükselemediler. O manzarayı gördükten sonra bana döndü, ‘İşte bu fitne zamanında, Elhamdülillah, Allah bize kullukta böyle irtifa kazandırdı, hem de irademiz dışında… Fakat o yemler gibi yalancı ve geçici câzibedarlığa karşı zaaflarına takılanlar yükselemeyip geride kalacaklar. Allah hepimizi muhafaza etsin’ dedi. (…)”

Abdullah Aymaz, yazısını şu satırlarla bitirdi: 

“(…) İnşallah, baharda her cihetten yükselen kuş sesleri gibi cihanın her cihetinden Hizmet’in muştu güvercinlerinin evrad u ezkâr cıvıltıları gelecek inşallah… Gül-i Muhammediler… Andelîb-i Zîşanlar… Hep dillerde olacak.

Kâbe hakikatı ile Muhammedî hakikatlar ikiz olduğu gibi, Gül-i Muhammedî (S.A.S.) hakikatı ile Andelîb-i Zîşan (S.A.S.) hakikatı da bence ikizdir. Çünkü her şey Onun (S.A.S.) nurundan yaratılmıştır… Gül de bülbül de… Bu Hizmetin vazifesi de bu hakikatları dünyaya duyurmaktır. Bunun için ümitle aktif sabır içinde baharı bekleyip aşk ve şevkle yolumuza devam etmeliyiz…” 

AKTİF SABIR NE DEMEK

Fethullah Gülen öldükten sonra “yerine geçecek lider” diye anılan Abdullah Aymaz’ın yazısında geçen “aktif sabır” kavramı da önem taşıyor. Fethullah Gülen 4 Şubat 2016 tarihli açıklamasında “aktif sabır” kavramına dair şunları söylemişti:

“Bela ve musibetlere maruz kalındığı zaman da yine dişi sıkıp sabretmek ve şikâyette bulunmamak esastır. Şu kadar var ki, biz sabra bir mülahaza ve bir sıfat ilave ediyor, “aktif sabır” diyoruz. Bela ve musibete maruz kalındığı zaman da durağanlığa girmemeyi önemli görüyoruz. Çünkü durağanlığa girmek, fiziğin temel kanununa göre dökülmek ve sağa-sola saçılmak demektir. O halde, en kritik anlarda bile yapacak bir şeyler bulmalı ve mutlaka onu yapmalısınız. Saldırılar, tecavüzler, iftiralar, tezvirler, tehcirler, tehditler karşısında dişinizi sıkıp sabretmelisiniz fakat bu sabrınız aktif şekilde olmalı. Mutlaka alternatif yollar/yöntemler oluşturmalı ve inandığınız yolda yürümeye devam etmelisiniz. Şayet zorluklar karşısında tamamen durursanız telafi edemeyeceğiniz zayiatla karşı karşıya kalırsınız. Öyle yanlış bir sabır telakkisinde kaybetme ihtimali vardır. Evet, sabır esasen, insana ibadet kadar sevap kazandırır. Fakat nerede, hangi hususta, nasıl sabır sevap kazandırır?!. O yerinde kullanılırsa, sevap kazandırır.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…