'500 Peşmerge, PKK'ya karşı konuşlandırıldı'

2 Mart 2017
'500 Peşmerge, PKK'ya karşı konuşlandırıldı'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin, PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçirildikleri ileri sürüldü.

Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık" ifadelerini kullandı.

'GÜÇ TAKVİYESİ TALEP ETTİK'

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık" dedi.

Memi, PKK'nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge'nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söyledi.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak — Suriye sınırında yer alıyor.

Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS), Barzani ve Türkiye’nin yardımıyla yaklaşık 7 bin kişilik Rojava peşmerge gücünü oluşturmuştu.

İstanbul’a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde. Suriye’de Kürtlerin yoğun olduğu bölgelere 'Rojava Peşmergeleri' olarak tanımlanan Suriyeli Kürt savaşçıların konuşlandırılması planı da konuşuldu.  Ancak, Rojava peşmergeleri, PYD’nin izin vermemesi nedeniyle Suriye’ye geçemediği iddia edildi.

Anlaşılan o ki, Rojova Peşmergelerinin bir bölümü Sincar bölgesine kaydırıldı..

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…