TSK ile Suriye Ordusu arasında çatışma!

27 Şubat 2017
TSK ile Suriye Ordusu arasında çatışma!

El Bab'ta Suriye Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun desteklediği ÖSO çeteleri arasında çatışma çıktı. Tadif kasabasında meydana gelen çatışmada 22 Suriye askerinin öldürüldüğü, 4 Suriye askerinin de esir alındığı ileri sürüldü.

Suriye'de El Bab kenti yakınındaki Tadif kasabasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve onun desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye ordu güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi. İddiaya göre Rus ordusuna bağlı birlikler de çatışmaya müdahale etti. 

Öte yandan, bölgedeki kaynaklardan, El Bab kuzeyinde bir Rus uçağının yerden açılan ateş sonucu düşürüldüğü de iddia edildi. Suriye Ordusu, çatışmaların yaşandığı Tadif'i dün IŞİD'den almıştı.

22 SURİYE ASKERİ ÖLDÜ İDDİASI!

'Fırat Kalkanı' harekatına katılan gruplardan 'Sultan Murad Tugayı'nın da aralarında olduğu sosyal medya hesaplarından, cihatçı güçlerin (dinci teröristlerin) El Bab kent merkezinin 1 km güneyindeki Tadif'e saldırdığı belirtilerek, burada 22 Suriye askerinin öldürüldüğünü, bir tankın imha edildiğini, bazı askerlerin rehin alındığını ve kasabada kontrolün kendilerine geçtiği öne sürüldü.

Bilindiği gibi, 'Sultan Murad Tugayı' adlı cihatçı örgüt, AKP iktidarı tarafından destekleniyor.

TSK ESİR ALDI

Suriye ordusu kaynakları ise çatışmaların yaşandığını doğrulayarak, 4 askerinin esir alındığını belirtti, ancak Tadif'in kontrolünün 'Fırat Kalkanı' güçlerine geçtiğini ise doğrulanmadı.

NEDEN KRİTİK?

El Bab cephesi, Suriye ordusutadif1.jpg ile TSK'yi karşı karşıya getirme riski taşıması bakımından her zaman kritik bir durumdaydı. Suriye ordusu, 'Fırat Kalkanı' operasyonu başladığından bu yana topraklarındaki güçleri "işgalci" olarak tanımlıyor ve çekilmelerini talep ediyordu. Suriye Ordu güçlerinin son dönemde bu cephedeki stratejisi, IŞİD kontrolündeki bölgeleri alarak 'Fırat Kalkanı' harekatının ülke içerisindeki ilerleyişini durdurmaktı. 

 ABC Gazetesi

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…