El Bab'da Suriye ordusu ile ÖSO arasındaki çatışmalar şiddetlendi

10 Şubat 2017
 El Bab'da Suriye ordusu ile ÖSO arasındaki çatışmalar şiddetlendi

Türkiye ve ÖSO'nun Fırat Kalkanı harekatı kapsamında başlattığı El Bab operasyonu devam ederken, Suriye ordusu ile ÖSO arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 3 ÖSO mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi.

Sputnik'in bölgedeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Halep'in doğusundaki El Bab kentinin IŞİD'den alınması için Türkiye ve ÖSO güçleri kentin doğusu, batısı ve kuzeyinde ilerlerken Suriye ordusu ise güneyden kente ilerliyor. Suriye ordusunun El Bab'a varmasına 3 kilometre kalırken, Rusya savaş uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun şekilde bombalıyor.

Akşam saatlerinde Suriye ordusu ile ÖSO arasında El Bab'ın güneybatısındaki Ummu Zandin ve El Guz köyünde çatışmalar yaşandı. Fırat Kalkanı operasyonunda yer alan ÖSO güçleri akşam saatlerinde IŞİD'le savaşan Suriye ordusuna saldırdı. Çıkan çatışmada ÖSO'dan 3 kişi ölürken, 5 kişi yaralandı. Suriye ordusuna saldıran grubun ise Ahrar'uş Şam örgütü olduğu öğrenildi.

ÖSO, yayımladığı resmi açıklamayla, El Guz köyü yakınlarında Suriye ordusundan 2 askeri öldürdüklerini, bir BMP tankını da ele geçirdiklerini iddia etti.

Önceki gün Rusya'nın 'ynlışlıkla' Türk askerlerine ateş açması sonucu 3 askerin yaşamını yitirdiği ve 11'nin yaralandığı sözkonusuydu.. TSK'dan Rus jetlerinin Türk askerlerini kaza ile vurduğuna dair açıklama yapılmıştı. Saray medyası da 'Putin özür diledi diye başlık atmıştı.

Ancak Fırat Kalkanı çerçevesinde TSK ile beraber hareket eden ÖSO'nun Suriye ordu birliklerine saldırması durumu değiştiriyor. Çünkü bu durum Rusya ve Türkiye arasında bir koordinasyon olmadığını ortaya koyuyor. İkincisi dış basına (BBC) göre  özür filan yok..

ÖSO'nun Suriye birliklerine saldırması gösteriyor ki, türk askerilerinin Rus jetler trafından vurulnası bir kaza değil. Muhtemelen 

Rusya 'Suriye'de bizimle koordinasyon içerisinde hareket etmezsenize, başınıza bunlar gelir'  mesajını veriyor.  Çünkü tam da  CIA Başkanı Pompeo buradayken ve Rakka operasyonunu konuşmak dosyasında yer alan konuların başındayken bu operasyon yapılıyor. Zira Erdoğan rejimi ABD'ye, Rakka'ya, PYD yerine kenidleiryle girmeyi teklif etmişti..

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…