Polis, Kadıköy'de 'Hayır' bildirisi dağıtan yurttaşlara silah çekti!

5 Şubat 2017
Polis, Kadıköy'de 'Hayır' bildirisi dağıtan yurttaşlara silah çekti!

Kadıköy Bahariye’de 100 kişilik bir grup “Hayır'da birleşelim” sloganıyla halkı referandumda “hayır” oyu vermeye çağıran bildiri dağıtırken polis müdahale etti. Polis yurttaşlara silah çekti. Çevredeki vatandaşlar polisi protesto etti.

Kadıköy Bahariye’de 100 kişilik bir grup “Hayır'da birleşelim” sloganıyla AKP-MHP uzlaşısıyla Meclis’ten geçirilen ve başkanlık sistemini de içeren anayasa değişiklik referandumunda “hayır” oyu vermeye çağıran bildiri dağıttı.  

Bir süre bildiri dağıtarak sloganlar atan grup üyelerinden bir kişi  “devlet büyüklerine hakaret” iddiası ile gözaltına alınmak istendi. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına grup üyeleri tepki gösterdi. Bunun üzerine çevik kuvvet yurttaşlara biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında bir polisinin, 'hayır' bildirisi dağıtan yurttaşları silah çektiği görüldü. Polisin müdahalesinin ardından EMEP üyesi Elif Baydur ve Devrimci Parti MYK üyesi Gözde Tenikeci ile polisin müdahalesine tepki gösteren 1 yurttaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest kalmasını isteyen kalabalıktan bazı kişiler, polise tepki gösterdi. Bunun üzerine polis kalabalığı biber gazı ve jop kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polisin sert müdahalesini çevredeki vatandaşlar alkışlarla protesto etti. 

Polisin sert müdahalesi sırasında bir anne ve yanındaki kızı polis ile eylemciler arasında kaldı. Küçük kız korkarak gözyaşlarına boğuldu.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…