HDP’li Bilgen ve Beştaş için tutuklamaya yönelik yakalama kararı

30 Ocak 2017
 HDP’li Bilgen ve Beştaş için tutuklamaya yönelik yakalama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Son dakika haberi olarak Ayhan Bilgen'in tekrar gözaltına alındığı bildirildi.

Cumartesi günü HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Altan Tan ve Hüda Kaya, 6-8 Ekim Kobane eylemlerine ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Diyarbakır Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Parti sözcüsü Ayhan Bilgen de aynı soruşturma kapsamında dün gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca da Ankara’da gözaltına alınmalarının ardından 12 Aralık’ta tutuklanmıştı. Böylece tutuklu vekil sayısı 12’ye yükselmişti.

Birlik’in ardından Baluken’in de tahliye edilmesiyle beraber tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 10’e düştü.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…