Gülen: Darbeyi Erdoğan planladı

27 Ocak 2017
 Gülen: Darbeyi Erdoğan planladı

AKP tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Fethullah Gülen, Alman ZDF televizyonuna açıklamalarda bulundu ve Erdoğan’ı başta NATO yanlısı olduğu için desteklediğini itiraf etti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan ve AKP tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Fethullah Gülen, Alman ZDF kanalına konuştu.Gülen, AKP’nin uzun zamandır cemaatçilerin isimlerini listelediğini, ancak tasfiye için Erdoğan’ın uluslararası kamuoyunu ikna etmek maksadıyla darbe girişimini tertiplediğiniiddia etti. Gülen, darbe gecesi yaşananlar için de “yüze göze bulaştırılmış bir senaryo gibiydi” ifadelerini kullandı.

DARBE MAĞDURU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

27 Mayıs ve 12 Mart gibi darbelerde kendisinin “paletler altında ezilenlerden” olduğunu iddia eden Gülen, “Türkiye’nin allahın izniyle bu badireyi de atlatacağına inanıyorum” dedi. Gülen, darbe girişimine katılan askerlerle bağı olduğu kanıtlanırsa, tüm suçlamalara seve seve katlanacağını söyledi ve Türkiye hükümetine, darbenin araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulması teklifi yaptığını da belirtti.

AKP’nin ABD’ye Gülen’in iadesi için gönderdiği belgeler için “boş kağıtlardan ibaret” diyen cemaat lideri, ABD’de adalet olduğunu daha önce gördüğünü ve yine bunu göreceğini düşündüğünü söyledi.

ÖNCE HAYASIZLAR İDAM EDİLSİN

Gülen, Türkiye’de idamın kaldırıldığını, ancak “haya hissini kaybetmiş insanların yüzüne tükürdükten sonra” idam edilmeyi tercih edeceğini savundu. Fethullah Gülen, seneler önce Rusya’da [Sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir] Jirinovskiy’nin ve daha sonra da Mısır’da bazı bakanların kendisini ülkelerine davet ettiğini ileri sürdü.

ABD BENİ BAĞRINA BASTI

Gülen, ABD’nin kendisini “bağrına bastığını“, bu nedenle “bu koca millete” saygısızlık etmemek için elini kolunu sallayarak ABD’den gitmek istemediğini söyledi.

ERDOĞAN HEP ERBAKAN’DAN AYRILMAK İSTİYORDU

Fethullah Gülen, Erdoğan’la birkaç kez buluştuğunu, bir seferinde Erdoğan’ın kendisine Necmettin Erbakan’dan ayrılarak yeni parti kurmak, kendisinin de fikirlerini almak istediğini söylediğini aktardı.

NATO YANLISI OLDUĞU İÇİN DESTEK VERDİM

Gülen Erdoğan’ı da “demokrasi, insan hakları, Avrupa Birliği, NATO” dediği için desteklediklerini kaydetti.

ERDOĞAN PARANOYAKLAŞTI

Fethullah Gülen, Erdoğan’ın güç zehirlenmesi yaşadığını iler sürerek, Cumhurbaşkanı’nın “paranoyak” olduğunu öne sürdü.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…