'Bahçeli, başkanlığa evet diyecek çünkü...'

9 Ocak 2017
'Bahçeli, başkanlığa evet diyecek çünkü...'

Sözcü'den Can Ataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemine destek vermesinin sebebinin 'başkan yardımcılığı anlaşması' olduğunu ileri sürdü.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında başkanlık sistemine geçilmesi halinde Bahçeli'nin başkan yardımcısı ve beş MHP'li vekilin de bakan olacağını iddia etti.

Ataklı'nın yazısındaki ilgili bölümler şöyle:

'MHP GİBİ ZATEN SINIRDAKİ BİR PARTİNİN BUNDAN SONRA MECLİS'E GİRMESİ ÇOK KÜÇÜK BİR OLASILIK'

"Anayasa oylamalarında MHP olumlu oy kullanır ve AKP'den fire olmazsa yeni dönem başlamış olacak. Bu dönemin en önemli özelliklerinden biri Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak için çırpınan MHP'nin de tarihe karışması olacaktır. Başkanlık sisteminin uygulanmasıyla birlikte MHP gibi zaten sınırda olan bir partinin bundan sonra Meclis'e girmesi çok küçük bir olasılıktır.

Tabii MHP'nin parlamentoda temsil edilmemesi bu parti açısından çok da önemsenmeyebilir.

'BEŞ MHP'Lİ DE BAKAN OLACAK' 

Başkent dedikodularına göre 2019'da yapılacak seçimlerden sonra Bahçeli'nin başkan yardımcısı beş MHP'li ismin de bakan olacakları konuşuluyor.

'ERDOĞAN İLK FIRSATTA MHP'Lİ İSİMLERDEN KURTULMANIN YOLLARINI BULACAKTIR'

MHP siyasi olarak temsil edilme yerine devlette yer alma konusunda anlaşmış olabilir. Ama bunun da geçici olacağını söylemek yanlış olmaz. Gücü eline alan Erdoğan ilk fırsatta MHP'li isimlerden kurtulmanın yollarını bulacaktır."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…