Reina'da 'beklenen' yeni yıl katliamı: 39 ölü, 69 yaralı!

1 Ocak 2017
Reina'da 'beklenen' yeni yıl katliamı: 39 ölü, 69 yaralı!

IŞİD'İN YAPTIĞI SANILIYOR --İçişleri Bakanı Soylu, sabah 07.55’te yaptığı açıklamada, 39 kişinin can verdiğini, 15-16’sının yabancı uyruklu olduğunu söyledi. 69 kişinin yaralı olduğunu, 4’nün ağır, birinin çok ağır olduğunu ifade etti.

2017 yılına girildiği saatlerde, İstanbu'un elit eğlence kluplerinden Reina'da IŞİD'in yaptığı tahmin edilen bir katliam gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Soylu, sabah 07.55’te yaptığı açıklamada ,39 can kaybı olduğunu, 15-16’sının yabancı uyruklu olduğunu söyledi. 69 kişinin yaralı olduğunu, 4’nün ağır, birinin çok ağır olduğunu ifade etti.

Saat 0.3.15 te, ilk açıklamayı yapan İstanbul valisi Vasip Şahin, saldırının saat 01.15 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, "Bir teröristin uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurunu şehit ederek daha sonra bir vatandaşımızı şehit ederek daha sonra içeriye girerek masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı gerçekleştirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 1 tanesi polis memuru. 40 vatandaşımız hastanelerde tedavi altında"  şeklinde açıklama yaptı. Daha sonra katliam konusunda yayın yasağı konuldu.

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun saldırının IŞİD tarafından yapıldığını açıklayan bir twit paylaştı..

CİA onbeş gün önce uyarıyor, aldığı istihbaratı türkiye emniyet güçleri ile paylaşıyor. Reina’ya bir saldırı olacağını haber veriyor…Reina önünde önlem alınıyor. Yani beklenen bir saldırı. Ama sonuçta  kapıda bir polis vardı!

Otamatk silahlı kişiler kapıda biri polis iki kişiyi öldürdükten sonra içerdeki yaklaşık 700 kişi olduğu söylenen topluluğu tarıyor..Tarananlardan bazıları tarayanların 3-4 kişi olduğunu,  başka biri iki kişi olduklarını söylüyor. Diğer bir tanık ‘İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi.’ dedi. Tanıklar patlama olmadığını ilave ediyorlar.  Reina’nın güvenlik kamerasına yansıdığı belirtilen saldırganlardan biri kaçmayı başarmış.  Özel Harekat timleri klubun etrafını  karadan ve denizden kuşatmışlardı.

Klubun bulunduğu yer itibariyke kaçmanın son derece güç olduğu belirtildi. Sadırganların mekana Noel Baba kıyafeti ile girdikleri ve Arapça konuştuklarına dair iddialar var.  Noel Baba kıyafetinin bir parçası olan hediye çantasının iзerisinde de silahları soktukları tahmin ediliyor. Ayrıca daha önce yer alan haberlerde, yılbaşı цnlemleri зerзevesinde polislerin Noel Baba kıyafetiyle цnemli meydan ve merkezlerde görev alacağı duyrulmuştu.

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla’ın ulaştığı Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” dedi.

ABD hem istihbarat hem de soruşturma konusunda Türkiye’ye yardım teklifinde bulundu.

Reina katliamından önce yaşanan kritik gelişme neydi 

ÖTE YANDAN Kamuoyunun Cübbeli Ahmet hoca olarak bildiği Ahmet Mahmut Ünlü, İslamcı Hüküm Dergisi'nin yayın yönetmenliğini yapan İhsan Şenocak ve Soyal Doku Vakfı'nda konuşan Nurettin Yıldız 31 Aralık gecesi, yani yeni yıl kutlamarını islama aykırı olduğu gerekçesiyle hedef alan sohbetlerine ara verdiklerini açıklamıştı.

Yılbaşı gecesi yaşanan Reina katliamı ise bu iptallere yeniden dikkatlerin çevrilmesine neden oldu.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre tarikat liderlerinin sohbetleri iptal etmesinin, yılbaşı gecesine dair bir terör istihbaratı alındığı şeklinde olduğu anlaşıldı.

Öyle ki kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, yılbaşı gecesindeki sohbetlerini, "polisleri zora sokmamak" adına iptal ettiğini duyurmuştu. Kendisine gelen "zuhuratlar" olduğunu dile getiren Cübbeli Ahmet, Bursa ve Eskişehir'deki sohbetlerini de bu "zuhuratlar" nedeniyle iptal ettiğini açıklamıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…