IŞİD, 2 Türk askerini yakarak öldürdü

23 Aralık 2016
IŞİD, 2 Türk askerini yakarak öldürdü

Irak-Şam İslâm Devleti, El Bab yakınlarında kaçırdığı 2 Türk askerini infaz ettiği görüntüleri yayımladı.

IŞİD’in yayınladığı videoda Türk askerleri Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak öldürülme görüntüleri yer alırken, El Bab’da rehin alınan Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran’ın başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirtildi.

El Bab çevresinde IŞİD ile TSK-ÖSO arasındaki çatışmalar sürerken, örgütten vahşet videosu geldi.

IŞİD'in ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, 2 Türk askeri yakılarak öldürülüyor.

19 dakikalık videoda, infaz görüntleri sonlara doğru yer alıyor.

Videonun sonunda iki IŞİD'li, Türkiye'yi tehdit ederek, askerlerin geri çekilmemesi durumunda bu görüntülerin devam edeceğini ileri sürüyor.

Yakılarak öldürülen askerler videoda kimliklerini açıklıyor. Askerlerden biri Fethi Şahin El Bab'da kaçırılmıştı. diğeri ise Sefer Taş ise Suriye sınırında kaçırılmıştı.

ESİR ALDIĞI İKİ ASKERİ DE İNFAZ ETTİ

IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin'i öldürdü.  

IŞİD'in yayınladığı videoda Kaşıkçı ile Duran'ın ise başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü görülüyor. Videoda, Kaşıkçı ve Duran'ın El Bab bölgesinde yakalanmalarına dair görüntülere de yer verildi.

TÜRKİYE'DEKİ MİLİTANLARA SALDIRI ÇAĞRISI

Videoda bir IŞİD'li terörist Türkçe konuşarak Türkiye'deki taraftarlarına saldırı çağrısında bulundu. Bu IŞİD üyesinin Türkiye'den giden bir militan olduğu anlaşılıyor.

Bu tablo, daha birkaç yıl önce Gaziantep gibi kentlerde IŞİD militanlarına konvoyla geşiç imkanı sağlayan, örgütlenmeliren göz yuman AKP'nin gerici-mezhipçi politikalarının nasıl felakete yol açtığını gösteriyor.

Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldıran IŞİD tarafından kaçırılmıştı. Asker Serter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD'in elinde tutuluyordu.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…