Baro Başkanı: Şeyh Bedreddin dönemin FETÖ’südür, heykeli dikilemez

21 Aralık 2016
Baro Başkanı: Şeyh Bedreddin dönemin FETÖ’südür, heykeli dikilemez

BARO BAŞKANI DİN TÜCCARLARI İLE EŞİTLİKÇİ BİR TOPLUM İÇİN İSYAN EDENLERİ AYNI KABA KOYMAMAYI BİR GÜN ÖĞRENECEKTİR! --Osmanlı döneminde,15. yüzyıl başında yoksul köylülerin ayaklanmasına ilham olan ve bu nedenle idam edilen Şeyh Bedreddin’in geçen Pazar Edirne’de anılmasına tepki gösteren Edirne Baro Başkanı Av. Özgür Yıldırım “Şeyh Bedreddin, dönemin FETÖ’südür, dönemin Şeyh Sait’idir” dedi.

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Şeyh Bedrettin’in heykelinin Edirne’ye dikileceği, mezarının Edirne’ye getirileceği yönündeki açıklamalarına, Şeyh Bedreddin’in geçen Pazar Edirne’de anılmasına tepki gösteren Edirne Baro Başkanı Av. Özgür Yıldırım “Şeyh Bedreddin, dönemin FETÖ’südür, dönemin Şeyh Sait’idir” dedi.

Edirne Tabipler Lokalinde düzenlenen anma töreninde Şeyh Bedrettin’in heykelinin dikilebileceği yönündeki sözleri kınayan Yıldırım, Atatürk'ün sözzlerini kullanarak şu paylaşımı yaptı: “Atatürk diyor ki: ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler ve meczuplar memleketi olamaz.’ O mezhebin ve filanca tarikatın şeyhi iyidir, bu mezhebin ve falanca tarikatın şeyhi kötüdür mantığı kabul edilemez. O zaman her önüne gelen kendi şeyhinin heykelini dikmeye kalkar. Laik bir ülkede şeyh heykeli dikilemez! Şeyh heykeli dikmekte kamu yararı yoktur. Kaldı ki: Şeyh Bedrettin dönemin FETÖ’sudur. İdam edilen bir isyankar sembolleştirilmemelidir! Uzun lafın kısası: Edirne’ye Şeyh Bedrettin Heykeli dikilmemelidir.”

Yıldırım, AVM inşaatının yerinde bulunan ve kaldırılan Fatih Sultan Mehmet heykeline henüz yer bulunamadığını, buna rağmen Şeyh Bedrettin heykelinin gündeme getirilmesine bir anlam veremediğini söyledi.

Facebook hesabından Şeyh Bedrettin hakkında birkaç olumsuz yorum daha paylaşan Edirne Baro Başkanı’na sosyal medya üzerinden tepki geldi

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…