‘Halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidar hırsını pahalıya ödeyecek’

15 Aralık 2016
‘Halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidar hırsını pahalıya ödeyecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavırlarının AB değerlerinin uzağında olduğunu ifade eden Alman politikacı Norbert Röttgen, Türk halkının ‘iktidar hırsının’ bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Passauer Neue Presse gazetesine konuşan Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavırları AB değerlerinin uzağındadır. Demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları ayaklar altına alınmaktadır. Bunun AB üyeliği ile bağdaştırılması söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı’nın iktidar hırsını halkın pahalıya ödemek zorunda kalacağını Avrupa Türk halkına izah etmeli” dedi. 

‘SALDIRILAR, HDP’LİLERİ HAPSE ATMAK İÇİN GEREKÇE OLAMAZ’

"İstanbul'daki terör saldırılarını bir Kürt grubunun üstlenmiş olması, HDP'nin tüm yönetim kadrosunu hapise atmak için bir gerekçe oluşturamaz" diyen Röttgen, Cumhurbaşkanı’nın iktidarını güçlendirmek için ülkede yaşanan saldırıları araç olarak kullandığını iddia etti.

‘ERDOĞAN, ÜLKESİNİN AB’YE GİRMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR’

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) ‘tam üyelik müzakerelerini kesme’ yönündeki kararını ise Erdoğan'ın Avrupa'ya karşı kullanacağını savunan CDU’lu politikacı, "Türkiye Cumhurbaşkanı ülkesinin AB'ye girmemesi için elinden geleni yapıyor. Bizim de bu konudaki kararı Avrupalıların değil, Erdoğan'ın vereceğini önemle belirtmemiz gerekiyor. Karar verme iradesini ondan almamız akılcı bir tavır olmaz” diye konuştu.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…