HDP’li Kaya'dan il merkezi baskını açıklaması: Bu manzara hoş mu?

13 Aralık 2016
HDP’li Kaya'dan il merkezi baskını açıklaması: Bu manzara hoş mu?

HDP İstanbul il örgütüne polisin yaptığı operasyonun ardından konuşan İst. Milletvekili Hüda Kaya,  Gelin sevgili halkımız, ey HDP'li olmayanlar, ‘katliamları istemiyoruz' diyen bütün halkımız gelin hep birlikte büyük bir savaş hamlesine karşı, büyük bir barış hamlesi başlatalım."

HDP İstanbul il örgütünde dün yapılan aramanın ardından çekilen fotoğraflara dair konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Hoş geldiniz demek istiyordum ama şu manzara hoş mu, değil mi? Nasıl bir ortam içerisinde olduğumuzu çok iyi gösteriyor. Ve şu an bu kareler tarihe geçiyor" dedi.

'İSTERSENİZ 24 SAATTE BARIŞ GETİRİRSİNİZ'

Barışın eğer istenirse 24 saatte getirilebileceğini savunan vekil şunları söyledi:

"Gerçekten samimiyseniz, gerçekten barışı istiyorsanız, gerçekten ‘acılı insanlar bu ülkede olmasın' diyorsanız, ‘hiçbir insanımız katledilmesin, annelerin, babaların evlatların, eşlerin yüreğine ateş düşmesin, evlere tabutlar gelmesin, gençler de, polisler de, asker de kimse katledilmesin' diye gerçekten istiyorsanız; 24 saatte biz bu ülkeyi bir barış yurduna, bir cennet yurduna döndürebiliriz."

‘BARIŞ HAMLESİ BAŞLATALIM'

Kaya bir de çağrı yaparak şunları söyledi: "Bir kez daha bu sözümü haykırıyorum; vekillerimizin, başkanlarımızın, yöneticilerimizin, bütün halkımızın talebini bir kez daha haykırıyorum: Gelin sevgili halkımız, ey HDP'li olmayanlar, ‘katliamları istemiyoruz' diyen bütün halkımız gelin hep birlikte büyük bir savaş hamlesine karşı, büyük bir barış hamlesi başlatalım."

Beşiktaş'ta 44 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından dün İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda ilde parti teşkilatlarına eş zamanlı operasyonlar gerçekleşmişti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…