'Bağcılarda düşerek ölen işçiyi delil bırakmamak için yaktılar'!

9 Aralık 2016
 'Bağcılarda düşerek ölen işçiyi delil bırakmamak için yaktılar'!

RANT VAHŞETİ! --Başak A.Ş. için kaçak yıkım yaptığı belirtilen bir işçinin yanmış cesedi bulundu. Görgü tanıkları inşaat firmasının iş kazasını örtmek için cesedi yaktığını iddia ediyor.

İstanbul Bağcılar’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Albayraklar sitesinde oturmaya devam edenler B-9 bloğun asansör boşluğunda yanmış bir erkek cesedi buldu. Site sakinleri firma çalışanlarının 6’ncı kattan düşen işçiyi delil bırakmamak için yaktığını öne sürdü. Konuyla ilgili aradığımız Bağcılar Yüzyıl karakolu konunun araştırıldığını şu an polis ekiplerinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

‘YIKIMCILAR KAÇTI’

Görgü tanıklarından Erkan Sevinç mahalleliler cesedin yandığını fark edince olay yerinden birilerinin kaçtığını gördüklerini söyleyerek şu bilgileri verdi: “Biz olayı gördükten sonra yıkımcılar olay yerinden hızla kaçtı. Bundan birkaç hafta önce Başak A.Ş’nin sigortasız işçi çalıştırdığını bütün kurumlara bildirdik. Bizim evlerimizi kaçak bir şekilde yıkmaya çalışıyorlar. Sitedeki komşularımız da olayı gördü.”

BAĞCILAR BELEDİYESİ: ÖLEN KİŞİ İŞÇİ DEĞİL

Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Hakkı Kırkaya “Bölgede yıkım çalışması taşeron şirket tarafından yapılıyor. Ölen kişi işçi değil. Kayıp işçimiz yok. Şu an savcının incelemesi ve yıkım çalışmaları devam ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

YÜZYIL KARAKOLU: KONUYU ARAŞTIRIYORUZ

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz Bağcılar Yüzyıl Karakolundaki polisler; “Olay yeri ekibimiz Albayraklar sitesinde. Konuyu inceliyoruz” dedi.

Albayraklar Sitesi’nde evlerini vermek istemeyen 15 kişinin avukatı olan Hüriyet Azak’sa şöyle konuştu: “Müvekkillerimle birlikte Başak A.Ş.’nin kaçak işçi çalıştırıldığına dair savcılıkta suç duyurusunda bulunmuştuk. Bugün yaşanan işçi ölümünü de SGK’ya bildirdik. Daha önce de burada çalışan işçilerin sigortalarının yapılıp yapılmadığını ve işçilerin kimlik tespitlerinin yapılmasını istemiştik. Fakat SGK belediyeye telefon açıp konuyu kapatıyordu.”

BAŞAK A.Ş BELEDİYE BAŞKANININ ESKİ FİRMASI

Mevcut Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ismi İstanbul Ticaret Odası’ndaki sicil kayıtlarında Başak A.Ş.’nin eski yönetim kurulu üyesi olarak geçiyor. Site sakinleri geçen hafta, yaşadıkları evlerin zorla kentsel dönüşüme alındığını söyleyerek, darp edildiklerini anlatmıştı. Hastaneden darp raporu alan 20 yaşındaki Berk Öztürk, akşam saatlerinde işçilerin evlere zorla girdiğini ve hırsızlık gibi olaylarla siteden zorla çıkartılmak istendiklerini aktarmıştı.

Haberin yer aldığı Duvar gazetesi, 'Yakılan işçinin fotoğrafı Gazete Duvar’da mahfuz' olduğunu, editoryal karar gereği kullanılmadığını belirtti.

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…