Adana'daki kız öğrenci yurdunda 12 çocuk yanarak öldü!

30 Kasım 2016
Adana'daki kız öğrenci yurdunda 12 çocuk yanarak öldü!

ADANA BELEDİYESİ DE SORUMLU --Adana'nın Aladağ ilçesin Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve Süleymancılar Cemaati’ne ait olduğu iddia edilen Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. Yangında 11'i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı.

Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Kız öğrencilerin kaldığı yurtta çıkan yangında binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11 öğrenci ile 1 öğretmen yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan öğrenciler de hastanelerde tedavi altına alındı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaralanan 22 kişi arasında, yangına müdahale için gelen vatandaşların da olduğu aktardı.

Akşam saat 19.00 sıralarında Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı.

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrencilerden bir bölümü korku içerisinde pencerelerden atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

Cesetleri birbirine sarılı halde bulundu!

Ölen kızların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesetlerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alınırken, yaralıların tedavisi sürüyor.

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler

Adana Aladağ’da yaşanan öğrenci yurdu faciasının ardından ‘yangın merdiveni’ skandalı çıktı. Habertürk canlı yayınında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan’ı Hüseyin Sözlü, 12 kişinin hayatını kaybettiği yurtta yangın merdivenlerinin kilitli olduğunu söyledi. Sözlü, bazı öğrencilerin cenazelerine yangın merdivenlerinin yanında ulaşıldığını ifade etti.

Sözlü, “Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış” ifadesini kullandı. Başkan Sözlü, yangın merdivenlerinin anahtarlarının yangında hayatını kaybeden kadın görevlide olduğunu söyledi.

BELEDİYE İTFAİYESİ DENETİM YAPTI MI SORUSUNA BAŞKANIN YANITI: ‘KENDİNİZİ BİLMEZ BİR TAVRINIZ VAR’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gazeteci Nedim Şener’in itfaiye ekiplerinin yangın çıkan yurtta bir denetim yapıp yapmadığı yönündeki sorusuna, “Şimdi seyircilerin karşısında çok zeki sorular sorduğunuzu zannetmeyin” diye tepki gösterdi. Sözlü, Şener için “çok kendini bilmez bir tavrınız ve tarzınız var” ifadelerini kullandı.

DEVLET YURDUNA ÇÜRÜK RAPORU VERİP TARİKAT ÖRGÜTLENMESİ İÇİN YIKTILAR

ABC'ye konuşan CHP Aladağ İlçe Başkanı Zekeriya Erkan, Aladağ'da kamuya ait bir yurdun bulunduğunu çürük raporu alınarak yurdun yıkıldığını belirtti. Erkan çocukların tarikatların kucağına itildiğini ifade etti. 

Olay yerinde kızının akıbetinden haber alamayan bir öğrenci velisi de, "Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler" dedi.

11-14 YAŞINDA ÇOCUKLAR…

Aynı soruyu NTV canlı yayınında da cevaplayan Sözlü şöyle konuştu:

“Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Elbette soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak” açıklamasında bulundu.  

İLÇE SAKİNLERİ YURDA AKIN ETTİ

İlçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden Adanalılar büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

Facia nedeniyle Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Adana’ya gitti.

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

ADANA VALİSİ DEMİRTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Yangının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11’i öğrenci 1’i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını aktardı.

Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğu üzerinde durulduğu aktardı.

CENAZELER ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Yangında yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olay Yeri İnceleme, jandarma ve itfaiye ekiplerinin binadaki incelemelerini sürdürüyor. Ölen öğrencilerin 8’inin cenazesinin ahşap çatı katında bulunduğu öğrenildi. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…