Halep'te sona doğru: Son 48 saatte Ordu 12 mahalleyi cihatçılardan temizledi!

28 Kasım 2016
Halep'te sona doğru: Son 48 saatte Ordu 12 mahalleyi cihatçılardan temizledi!

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 20.000 askerle Doğu Halep'te kuşatılan bölgelerde büyük bir taarruz başlatan Suriye Ordusu, sona yaklaşıyor.

İnsani yardım için bir ay süren ateşkesin ardından 20 bin askerin katılımı ve Rusya'nın da hava desteği ile başlayan taarruzda Suriye Ordusu ve müttefikleri ülkede başlayan dış destekli savaşın ardından en büyük ve hızlı zaferini elde etti. Cihatçıların "Savaşların anası" dediği Halep çatışmalarında ordu, Halep Fetih Cephesi ismi altında birlikte hareket eden Halep kent merkezini El Kaide'nin Suriye Kolu 'Şam'ın Fethi Cephesi', Ahraruş Şam, İslam ordusu, Nurettin Zengin Tugayları ile diğer ÖSO gruplarından kenti büyük oranda arındırdı. Geçtiğimiz hafta başında şehrin dışındaki ilk savunma hatlarını çökerten birlikler, kent merkezinin kuzeydoğusundan girerek Hanano bölgesini kontrol altına aldı.Beklenmedik bir hızla şehir merkezine ilerleyerek kıskaç harekatına başlayan ordu, Halep'in kuzey kısmında bulunan devasa savunma hatlarını arkadan kuşattı.

Eş zamanlı olarak şehrin kuzeyinden genel taarruza başlayan ordu birlikleri, kuzeyde kalan son cihatçı kalıntılarını da temizledi ve bu öğle saatlerinde bölgede tam kontrolü sağladı.Şehrin kuzey ve doğusunda bulunan yaklaşık 12 büyük mahalle 48 saat gibi inanılmaz kısa bir sürede ordu kontrolüne geçti.

BİNLERCE SİVİL CİHATÇILARDAN KURTARILDI

Cihatçıların savunma hatlarının dağılması ardından milisler sivil halka yönelik baskı gücünü de yitirdi. Canlı kalkan olarak kullanlıan binlerce sivil boşluğu fırsat bilerek ordu kontrolündeki bölgelere akın etti. Sayıları 10 bini bulan sivil cihatçıların elinden ordu kontrolüne doğru akın ederken ihtiyaçların karşılanması için 150'den fazla sahra mutfağı kuruldu. /ABC

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…