Baykal Ahmet Türk'ü ziyarete neden gidiyor?

24 Kasım 2016
Baykal Ahmet Türk'ü ziyarete neden gidiyor?

Deniz Baykal, gözaltındaki Ahmet Türk’ü gözaltında ziyaret edecek. Duvar’a konuşan Baykal, “12 Eylül’den 36 yıl sonra bir kez daha acısını paylaşacağım” dedi.

Deniz Baykal, gözaltındaki Ahmet Türk’ü gözaltında ziyaret edecek. Duvar’a konuşan Baykal, “12 Eylül’den 36 yıl sonra bir kez daha acısını paylaşacağım” dedi.

CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın DBP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret edeceğine dair Gerçek Gündem haber sitesinde yer alan haber üzerine Duvar, Baykal’a ulaştı. Haberi doğrulayan Deniz Baykal bugün 08.20 uçağıyla Ankara’dan Mardin’e yola çıkacağını söyledi.

Ahmet Türk’ün CHP milletvekili olduğu dönemde Parlamentoda birlikte olduklarını hatırlatan Deniz Baykal, “Önemli olan vefa ve dostluk” dedi. Baykal, Duvar’a şu değerlendirmeyi yaptı:

“ONUN ACISINI PAYLAŞMIŞTIM”

“ 12 Eylül döneminde gene Kasrı Kanco’da, onun evine gitmiştim. Onun acısını paylaşmıştım. Tekrar gözaltına alındı. Ondan sonra çıktı ve bar gibi bir yerde yine görüştük ve sabaha kadar göz yaşları içinde yaşadıklarını anlattı 12 Eylül döneminde. Bu acıları paylaştık onunla. Düşündüm, bu 80’li yıllardı ve 36 yıl sonra tekrar aynısını yaşıyor.”

“ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPACAĞIM”

“Kendisini ziyaret edeceğim. Sıcak bir temasımız olacak. Ziyarete çok büyük bir ilgi var. Canlı yayınlar gidiyormuş Mardin’e. Orada bir açıklama yapacağım. Bu vesileyle Kürt sorunu, terör, PKK gerçeği konularında da bir değerlendirme yapacağım.”

“BAŞSAVCI UMARIM İZİN VERECEKTİR”

Ahmet Türk’ün 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmemesi yönündeki yasağı hatırlattığımız Deniz Baykal, ziyaret için izin alıp almadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi, “Resmi mercilere müracaatımı yapacağım. Başsavcı izin verebilir, onun yetkisinde. Başsavcı umarım böyle bir görüşmeye izin verecektir.”

Duvar

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…