HDP Meclis'e mi dönüyor?

19 Kasım 2016
 HDP Meclis'e mi dönüyor?

Eş Genel Başkanları’nın da aralarında bulunduğu 10 milletvekilinin tutuklanması üzerine Meclis’te yasama faaliyetine katılmama kararı alan HDP, Genel Kurul’a ve komisyonlara dönmeye hazırlandığı söyleniyor.

Karar sonrası parti örgütleriyle yapılan toplantılarda “geri dönüş” eğilimi ortaya çıktı. Bu eğilimin oluşmasında hem iç hem dış etki var.

Politez'in bazı il örgütlerine ulaşarak doğrulattığı DUVAR'ın kulis haberine göre, toplantılarda, “Kritik bir dönemden geçiyoruz. Kanun hükmünde kararnameler hızla geçiriliyor. Anayasa tartışmaları, bütçe görüşmeleri var. Bu konularda sözümüzü söylememek, bu tartışmalara müdahil olmamak doğru değil” yorumu yapıldı. Bir uyarı da milletvekillerinin tutuklanmasına ilgi gösteren uluslararası kurum ve kuruluşlardan geldi. HDP’nin dikkate aldığı uyarılarda, Meclis’i tümden terk etmenin uluslararası tepkiyi zayıflatacağı söylendi. Hükümetin, “Bakın kendileri Meclis’e gelmiyor” yönünde açıklama yapabileceği belirtildi.

HDP milletvekilleri ise Meclis’teki eksikliklerinin ‘her durumda’ fark edildiğini şu sözlerle dile getiriyorlar, “4 Kasım’dan bu yana Meclis Genel Kurulu’nda, komisyonlarda her şey tıkır tıkır işliyor. Muhalefetin sesi soluğu çıkmıyor neredeyse. Biz olsak böyle mi olur?”

HDP yönetimi, partinin bu kritik süreçte izleyeceği yol haritasını gün gün tartışmaya, değerlendirmeye devam edeceklerinin de altını çiziyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…