Van Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı

17 Kasım 2016
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı

Mardin ve Siirt belediyelerine kayyum atandı..Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman getirildi. Tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yerine de Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Taşkın Belediye Başkan Vekili oldu. Tunceli Belediye Başkanı Ali Bul da tutuklandı

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen "terör soruşturması" kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri bina arama başlattı.

Polis, Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı da İpekyolu İlçesi'ndeki evinden alıp belediyeye götürdü.

Belediye binasında bir süre tutulan Kaya daha sonra gözaltına alındı.

Bekir Kaya daha önce PKK'nın çatı örgütü KCK davasında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaya, 2012 yılında tutuklanmış, 1 yıl hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mardin ve Siirt belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklamayla Mardin ve Siirt Belediyelerine kayyum atandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında şöyle denildi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

Kürt siyasi hareketinin 40 yıllık deneyimli ismi Ahmet Türk, Barış ve Demokrasi Partisi'nin desteğiyle aday olduğu 2014'teki yerel seçimlerde yüzde 52.2 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.

Tunceli Belediye Başkanı Ali Bul da tutuklandı

Tunceli'de yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde gözaltına alından Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi mahkemece tutuklandı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…