Erdoğan'dan AP Başkanı Schulz'a: Kimsin sen ya?

14 Kasım 2016
Erdoğan'dan AP Başkanı Schulz'a: Kimsin sen ya?

CB Recep Tayyip Erdoğan, AP Başkanı Mertin Schulz’a “Batı ne diyor? İdam olmaz. Buradan Batı’ya sesleniyorum. Ey batı Bu milletin kaderi sizin elinizde değil. Kimsin sen ya? Bir parlamentonun başkanı...” sözleriyle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ‘Milli Tarım Projesi' toplantısında konuştu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, Türkiye'de idam cezasının yeniden getirilmesinin kırmızı çizginin aşılması anlamına geleceğini hatırlatarak, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söylemesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yanıtı sert oldu.

"Batı ne diyor, 'İdam olmaz, nereden bunu konuşuyorsunuz' diyor. Ben de buradan Batı'ya sesleniyorum, ey Batı bu milletin kaderi sizin elinizde değil, bu milletin kaderi bizim elimizdedir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

‘SEN DAHA TÜRKİYE'Yİ TANIYAMAMIŞSIN'

Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda da bu (idam) var. Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Nesin sen Sen, Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun 53 yıldır Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almayan sen veya siz, nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersiniz? Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. Türkiye'deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değildir, bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser.

‘ŞU TERBİYESİZE BAK, SENİN HER YERİN YAPTIRIM OLSA NE YAZAR?'

Şu terbiyesize bak 'Yaptırım uygularız' diyor senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar hain varsa onların başını eziyoruz ezeceğiz.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…