Esad: IŞİD'in petrol parası Erdoğan'a gidiyor

3 Kasım 2016
Esad: IŞİD'in petrol parası Erdoğan'a gidiyor

Rusya'nın daha önce  uydularla tespit ettiği IŞİD-Erdoğan ailesi arasındaki ilişkiyi şimdi Esad gündeme getiriyor.  Beşar Esad, "IŞİD’in çalıntı petrol parasının bir kısmının Erdoğan ve ailesine gittiğini" söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Sırp Politika Gazetesi'ne röportaj verdi.

Esad Rusya’nın terörle mücadeleyi sürdürmede oldukça ciddi ve kararlı olduğunu, Amerikalıların ise politikalarını oldukça farklı ilkeler üzerine yapılandırdıklarını kaydetti.

Esad Amerikalıların bu farklı ilkeleri de başka devletlerin ve halkların aleyhine olmak üzere siyasi oyunlarında kullandıklarını söyledi.

Türkiye Rejimi Batılıların Kuklasıdır

"Terörü destekleyen devletler" sorusuna Esad "Türkiye, "Suudi Arabistan ve Katar’ın terörü desteklediklerini" karşılığını verdi.

"Gerçekte uluslararası değil, ABD koalisyonu olarak adlandırılması gereken güçlerin de iddia edildiği gibi IŞİD ile savaşmadığını" ifade eden Esad; "IŞİD’in Suriye’den çaldığı petrolü tankerlerle Türkiye’ye taşıyıp bu yasa dışı eylemlerinden büyük finansı ABD ve koalisyonunun gözü önünde sağladığını" ifade etti.

"Türkiye rejimi, Suudi Arabistan ve Katar gibi devletlerin teröre desteklerini Batılı devletlerin onayı ile yaptıklarını" belirten Esad; "bu devletlerdeki rejimlerin Batılı devletlerin kuklaları olduklarını"  söyled.

IŞİD’in Çalıntı Petrol Parası Erdoğan ve Ailesine Gidiyor

"IŞİD’in çalıntı petrol parasından Türkiye’nin alıp almadığına" ilişkin soruya cevabında Esad, "bu paranın Türkiye rejimi ile IİD arasında ortaklaşa paylaşıldığını" belirtti.

"Bir bölümünün radikal teröristlere maaş olarak dağıtılması için IŞİD’e verildiğini" ifade eden Esad; "IŞİD’in bundan dolayı Rus hava güçlerinin Suriye’de teröre karşı operasyonları öncesinde genişlediğine ve güçlendiğine" dikkat çekti.

Esad "IŞİD’in çalıntı petrol parasının bir kısmının Erdoğan ve ailesinin bizzat kendileri başta olmak üzere Türkiye rejimindeki yetkililere gittiğini" öne sürdü, "Erdoğan ve ailesinin direk olarak IŞİD ile petrol ticaretine bulaştıklarını" kaydetti. /Gerçek Gündem

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…