Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atandı

1 Kasım 2016
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atandı

FAŞİZM HALKIN İRADESİNİ GASPETTİ! -- Yüzde-58 oyla Dıyarbakır Büyükşehir Başkanlığına seçilen Kışanak ve Anlı'nın uyduruk gerkeçelerle tutuklanmasının ardından Kayyım olarak atanan Etimesgut Kaymakamı yarın görevine başlayacak.

Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla atandı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Belediye’ye kayyım ataması için İçişleri Bakanlığı’nda çalışmaların devam ettiği belirtmiş,”Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz” demişti.

Yürürlükte olan mevzuata göre terör suçlamasıyla görevden alınan ve tutuklanan belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılabileceğini hatırlatan Diyarbakır Valisi, “Kayyım için bizimle istişareler yapıldı. Mülki idare amirinin atanmasını bekliyoruz. Sur ilçesi gibi bir vali yardımcısı ya da kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyım atanmasını bekliyoruz. Yine de her şey İçişleri Bakanlığı’nın inisiyatifindedir. Ancak mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ 

Atamaya HDP ve DBP’li siyasetçiler başta olmak üzere pek çok kişi tepki gösterdi. Atılan tweet’lerden bazıları şöyle:

Ayhan BilgenHalep'i Halep'liler,Musul'u Musul'lular yönetsin ama Diyarbakır'ı Etimesgut kaymakamı yönetsin !

Sebahat TuncelAKP darbesi devam ediyor. Halk iradesine yönelik gelişen bu darbeye karşı durmak insanlık onuruna sahip çıkmaktır.#KayyımıTanımıyoruz

fatihyaşlı1 kasım 2015 "tekrar seçimleri" tr'de seçim mekanizmasının fiilen sonu demekti, yıldönümünde d.bakır belediyesine kayyum geldi.

Sevinç Eratalayyakında chp ve hdp'ye de kayyum atar bunlar, 21.yüzyılın 12eylül'ü böyle..

Seyit AslanÖnce başkanları tutukla arkasından belediyeye kayyım ata, bu düpedüz ülkeyi uçuruma sürüklemektir.

Ferdan Ergut:Etimesgut Kaymakamı'nı Diyarbakır Belediye Başkanlığına kayyum olarak atayan "milli irade" sevdalısı AKP!

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…