Bahçeli de Cumhuriyet'e saldırdı: Adında Cumhuriyet olup...

1 Kasım 2016
 Bahçeli de Cumhuriyet'e saldırdı: Adında Cumhuriyet olup...

MHP'nin TBMM grup toplantısında Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olarak 'Cumhuriyet değerlerine saldıranlar' değerlendirmesi geldi... Bahçeli idam için de hükümete çağrı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Başbakan Binali Yıldırım’a seslenerek idam konusunda hazır olduklarını söyledi. Bahçeli, “AKP hazırsa MHP dünden hazır. Gelin bu işi bitirelim” dedi. Bahçeli, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona ilişkin de, “Adında Cumhuriyet olduğu halde Cumhuriyet değerleriyle hiçbir ilişkisi olmayanların medya özgürlüğüne sığınması mümkün değildir. FETÖ’nün medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız ediyor? Özgürlük demek millete küfretmek değildir. Maneviyata saldırmak hiç değildir. Şehitlerimize bir gün Fatiha okumayanlar FETÖ’nün sözcüsü olduklarında medya özgürlüğüne mi sığınıyor? Özgürlük demek millete küfretmek değildir. Maneviyata saldırmak hiç değildir” dedi. Devlet Bahçeli, kapatılan medya kuruluşlarını da ‘MHP karşıtı haber üretme merkezleri’ olarak değerlendirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları:

FETÖ’NÜN CANİLERİ BAŞARILI OLSAYDI: Ülkemiz 15 Temmuz akşamının vahşi kalkışmasıyla irkilmiştir. 15 Temmuz yeni bir durum ortaya çıkarmıştır. Darbeci teröristlere kapı aralanmıştır. Kendi içimizde çözemediğimiz her meseleye iç ve dış odaklar uygun ortam kollamıştır. Türkiye söküğü varsa bizzat dikebilecek kabiliyettir. Türk siyaseti yapısal sorunlarından arınıp yeni bir mutabakat anlayışıyla 15 Temmuz’dan sonraki yeni şartlara uyum sağlamalıdır. Allah muhafaza FETÖ’nün canileri başarılı olsaydı bugün vatandan bahsedemeyecektik.

OPERASYONLAR SULANDIRILIYOR: MGK’nın dahi dinlenmesi, devletin ur gibi sarılması boşuna değildi. Türkiye iç savaş yaşayacaktı. Türkiye yıllar sonra ilk kez bir işgal girişimi yaşamıştır. Kahraman milletimizi egemenlik haklarını canı pahasına müdafaa etmiştir. FETÖ’nün 15 temmuz darbe girişimi siyasi ve toplumsal dengeleri sarsmıştır. Bylock ile ilgili röprotajı yayınlanan yabancı istihbaratlara uşaklık yapan ajan ve alçakların manüpülasyonları ile FETÖ operasyonları sulandırılmaktadır. Buna fırsat vermemek Bylock kullanan sıfat ve görevleri ne olursa olsun mücadele etmek siyasetin namus borcudur. Yurtta Sulh başta olmak üzere FETÖ tüm organlarıyla ortaya çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır.

GELİN BU İŞİ BİTİRELİM: İdam cezasına bakışımız net ve bellidir. Bizde değişen bir şey yok. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır o halde fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AK Parti hazırsa MHP dünden vardır. Gelin bu işi bitirelim. MHP Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır.

AB komiserleri kendi işlerine baksın! Bizim sözünü dinleyeceğimiz tek merci Türk milletidir. Türkiye Brüksel’den değil Ankara’dan yönetilmektedir. Türk milletinin saffet ve sancağına el uzatanları cezalandıralım. Bir tarafta FETÖ bir tarafta PKK Türkiye’nin karşısında, kanlı saldırılarına ara vermemektedir. Terörün başını ezmekten başka çaremiz yoktur. Ya bu beka mücadelesini kazanacağız ya da kayıplarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Terörizm ile mücadeleyi kazanmaktan başka alternatifimiz kalmamıştır. PKK kanlı ikizi FETÖ’nün açığını kapatmak için kurşun atmayı şerefsizce sürdürmektedir.

Bahçeli toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda da başkanlık tartışmalarına değinerek, “Bir konuyu yeniden yeniden milletin önüne getirecek şekilde hareket edilmemesi gerektiğini” söyledi. (DUVAR)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…