'Tarihin ilk uzay ülkesi' Asgardia vatandaş kaydediyor

14 Ekim 2016
'Tarihin ilk uzay ülkesi' Asgardia vatandaş kaydediyor

Bilim insanları ve hukuk uzmanları, uzay teknolojilerine erişim sağlamak ve insanların dünya dışında güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri uzay istasyonu olan Asgardia için vatandaşlık başvurularının başladığını duyurdu.

İnsanların bilim kurgu dizilerinden görmeye aşina olduğumuz Dünya dışında kurulan uzay istasyonlarında yaşaması, Asgardia ile gerçek olacak.

Webtekno'da yer alan habere göre mitolojideki İskandinav tanrılarının yaşadığı efsanevi dünyalardan Asgardia adının verildiği uzay istasyonu -yani tarihin ilk uzay ülkesi-, kendisine has yasalarıyla insanların huzur içinde yaşamasını amaç edinecek.

İlk aşaması insan yapımı ilk uydu olan Sputnik’in 60. yıl dönümünde, önümüzdeki 18 ay içerisinde fırlatılacak uydu ile başlayacak olan Asgardia’ya yolculuk için vatandaşlık başvuruları da başlamış durumda. Projenin lideri Dr. Igor Ashurbeyli, Asgardia vatandaşı olan insanların kendi ülkelerindeki vatandaşlıklarından vazgeçmelerine gerek olmadığını, Asgardia’nın teknik olarak Dünya’da kalmaya devam edeceğini belirtti. Başvuru sayısının 100 bin olması halinde Birleşmiş Milletler’e devlet statüsü kazanmak için başvuruda bulunabileceklerini belirten Ashurbeyli Asgardia vatandaşlarının fiziksel olarak Dünya’da bulunacaklarını, sadece Dünya’nın başka bir ülkesinde yaşayacaklarını söyledi.

Asgardia vatandaşlığının çok prestijli olacağına inandığını söyleyen Ashurbeyli, Viyana merkezli Uluslararası Havacılık ve Uzay Araştırma Merkezi'ni kuran bir Rus iş adamı ve nanobilimcinin de projeye destek verdiğini, kısa bir süre içerisinde gerekli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Asgardia’nın Dünya’dan bağımsız olmayacağını yineleyen Ashurbeyli, diğer ülkelerle iş birliği yapmalarının gerektiğini söyledi. Zaten ülkenin kuruluş amacının da Dünya’nın korunmasını ve uzay teknolojisine erişemeyenleri yasal çerçeveler içinde bu teknolojilerle bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Asgardia vatandaşı olmak için gerekli başvuruyu buradan yapabilirsiniz. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…