Böke: Saray'ın yedek lastiğine sesleniyoruz!

13 Ekim 2016
Böke: Saray'ın yedek lastiğine sesleniyoruz!

CHP Sözcüsü, Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine karşılık, "Ne oldu da MHP ve AKP başkanlık tartışmasını çıkardı?" dedi. Böke, Erdoğan'ın 7 Haziran'dan bugüne ölümü gösterip sıtmaya, başkanlığa razı etmeye çalıştığını da ifade etti.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Böke, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında  dile getirdiği başkanlık sistemi teklifine ilişkin CHP'nin değerlnedirmelerini paylaştır.

MHP için "Sarayın yedek lastiği" ifadesini kullanan CHP'li Böke, "Türkiye'nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok" dedi.

Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Açıkça söylüyoruz. Vatandaşımızın işsizliği, açlığı derttir. Bizim için vatanını koruyan gençlerin şehit olma tehdidiyle yaşıyor olması derttir.

NE OLDU DA MHP VE AKP BU TARTIŞMAYI AÇTI?

AKP'nin sistem tartışmasına balıklama atlamasını neden biliyoruz. Faşizm yaşatıyorlar. Diktatörlüğe resmiyete dökmek.

Ne oldu da MHP ve AKP başkanlık tartışmasını çıkardı? Bir pazarlık mı var? Bir pazarlık olmalı. Bir tarafta parlamenter sistem hedef, diğer tarafı MHP'ye sormak lazım. Seçim korkusu mu var. Koltuk korkusu mu var?

BAŞKANLIK LAFI GEÇTİĞİNDE TL ERİYOR

Gerçi AKP ne zaman istese MHP'yi yanında buldu. İkizi kardeş gibi... Bu tartışma Türkiye geriyor. Sorumsuzluğun bedelini vatandaş ödüyor. Dolar yükseliyor. Başkanlığın adı geçtiğinde Türk Lirası eriyor. Sistem tartışlması açıldı açılalı doların nerede duracğaı belli değil. İthal edilen ürünlerin fiyatı otomatik olareak atıyor.

Vatandaşın hayatı AKP ve MHP konuştuğu için daha pahalı. TL değer kaybettikçe şirketler değer kaybediyor, 1,8 milyar lira zarar ediyor. Başkanlık konuşulunca bunlar oluyor. Bu suni tartışma ilerledikçe bedelini biz ödüyoruz, fatura kabarıyor.

NE SITMAYI NE ÖLÜMÜ...

AKP'nin tek derdi başkanlık. Bizzat AKP ülkeyi istikrarsızlaştırıyor. AKP'nin istikrarsızlaştırma oyununu biliyoruz. 7 Haziran'dan beri Sarayın güçlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Ne sıtmayı ne de ölümü kabul ediyoruz.

AKP'nin tek derdi kendi siyasi geleceği tek derdi Cumhurbaşkanı'nın güçlendirmek.

AKP bizlerden yaşamı da çalıyor, canlarımıza mal oluyor. Şehit haberleri geliyor. Ankara'da Gar'da geçen yıl 101 vatandaşımız katledildi.

"SARAYIN YEDEK LASTİĞİNE SESLENİYORUZ"

İktidara ve Saray'ın yedek lastiğine sesleniyoruz. Türkiye'nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok. Vatandaşın hukuk ve ekonomik sorunu var rejim sorunu var. Bırakın başkanlığı, lafı bile Türkiye'yi eritiyor. İşte bu yüzden parlamenter sistem diyoruz. Parlamener sistemi korumak için yeni bedeller ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz.

AYM'YE KHK TEPKİSİ

Hiç kimse kendisine Anayasa verilmeye yetkileri kullanamaz. AKP 15 Temmuz'u darbe fırsatçılığına dönüştürdü.

Anayasa'da açık hükümdür. KHK'lar OHAL döneminin ötesinde kararlar veremez.

Ancak AYM, kendisini yetkisiz ilan etti. AYM konunun içeriğiyle ilgilenmeli. Ancak Anayasa olursa Sarayın mahkemesi olmazsa.

Dün AYM'nin kararı, ve Sarayın yedek lastiği tarafından başlatılan başkanlık tartışması faşist düzenin tahkimi için atılan adımdır.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…