Yağmur: MİT TIR'ı haberlerindeki kaynaklarımla beni Adana Valisi Coş tanıştırdı!

6 Ekim 2016
Yağmur: MİT TIR'ı haberlerindeki kaynaklarımla beni Adana Valisi Coş tanıştırdı!

AKP'NİN ÜNLÜ VALİSİ DE FETÖCU MU? --Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Radikal gazetesi muhabiri Fatih Yağmur'u "paralel polislerle irtibatlı" olmakla suçladı. Fatih Yağmur, Gökçek'in bu suçlamalarına Twitter'dan üzerinden yanıt verdi. 

 Hüseyin Avni Coş, Adana valisi iken, AKP iktidarını prosto eden bir gruptan ybir vatandaşa 'gavat' demiş, hakkında açılan davada beraat ederken, kendisin eleştirip 'gavat' diyen gazeteci Hakan Gülseven ise 11 ay ceza almıştı. COş, şimdi Sakarya valisi.

Adana’da durdurulan MİT TIR’lari ile ilgili çok sayıda habere imza atan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Radikal gazetesi adliye muhabiri Fatih Yağmur, kendisini söz konusu haberlerdeki kaynaklarıyla tanıştıran kişinin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olduğunu öne sürdü.

A Haber'de canlı yayına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Radikal gazetesi muhabiri Fatih Yağmur'u "paralel polislerle irtibatlı" olmakla suçladı. Fatih Yağmur, Gökçek'in bu suçlamalarına Twitter'dan üzerinden yanıt verdi. Yağmur, "2 yıldan fazla süredir konuşmak istemedim. Ama tak etti artık. Tır olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran Vali Coş'tur. Yeter ulan. Kaldıracak gücüm kalmadı. Yapmadığım şeyi yaptım. Telefon trafiğime de baksınlar Vali Coş'u göreceksiniz." diye yazdı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve KOM Müdürü Halil Dağ’ı Vali Coş aracılığıyla tanıdığını iddia eden Fatih Yağmur, "Yaptığım haberlerden de zerre pişman değilim. Siz paralele kucak açmışsanız benim ne suçum var. Kendiniz tanıştırın sonra da beni suçlayın" ifadelerini kullandı.

Fatih Yağmur’un Twitter’dan paylaştığı mesajlar şöyle:

"Bu iftiraları da bir yere kadar sineye çekebilirim. 2 yıldan fazla süredir konuşmak istemedim. Ama tak etti artık. Tır olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran Vali Coş'tur. Radikal'de yayımlanan bu haberimin kaynağı da kendisi. Demeç bile verdi. Bu da MİT'e ait çıktı. Adana yolsuzluk haberiyle kendisiyle tanıştım. Sonra bana kefil oldu ve Adana'daki emniyete gönderdi. Kendi kefil oldu. Çıksın söylesin. Yeter ulan. Kaldıracak gücüm kalmadı. Yapmadığım şeyi yaptım. Telefon trafiğime de baksınlar Vali Coş'u göreceksiniz. Kendiniz referans olup emniyettekilerle tanıştırıyorsunuz sonra da bana "paralel polislerle irtibatlı" diyorsunuz. Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Kom müdürü hepsini ben Vali Coş aracılığıyla tanıdım. Kendileri kahraman, ben hain oluyorum. Yaptığım haberlerden de zerre pişman değilim. Siz paralele kucak açmışsanız benim ne suçum var. Kendiniz tanıştırın sonra da beni suçlayın. Havuz medyasının muhabirleri de bana, Tır dosyası için kime gidelim dedi Adana'da. Ben de kendilerini valiye gönderdim. Tır dosyasıyla ilgili karşı haberleri de vali dağıttı. Özel kalemi aracılığıyla."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…