CHP'den AKP ve Saraya: Üniformasız darbeciler

5 Ekim 2016
CHP'den AKP ve Saraya: Üniformasız darbeciler

CHP Sözcüsü Böke: OHAL'i içinizdeki FETÖ'cülere can simidi yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz? Ancak faşist rejimlerde TV kanalları ve radyolar susturulurlar. Üniformalı darbecilerin o gece yapmaya çalıştığını bugün polis zoruyla yapıyorlar.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Geçtiğimiz hafta sonu yeni yasama yılı başladı. Yasama faaliyetlerinin başladığını söylemek mümkün değil. Bir utanç tablosu ortaya koydular, OHAL ilan ettiler.

TBMM'NİN YETKİLERİ GASP EDİLDİ

Türkiyenin normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin normalleşmesi OHAL'i uzatarak ve sivil darbe yaparak sağlanamaz. Bu hafta milletin iradesinin kalesi olan TBMM'nin sivil darebe ile bütün yetkilerinin gasp edildiği bir döneme başldık.

"ÜNİFORMASIZ DARBECİLER..."

15 Temmuz gecesi üniformalı darbecilerin yapamadığını üniformasız darbeciler TBMM yetkilerinin gasp ederek yaptılar.

Türkiye'nin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHAL'e ihtiyacı yok. Demokrasiye ihtiyacı var. Meclisin üzerine saraydan vesayet koyulmazsa nasıl mücadele edileceğini 15 Temmuz'da gösterdik.

OHAL SİVİL DARBE ARACINA DÖNÜŞTÜ

Türkiye'nin ihtiyacı OHAL rejimi değil. Buna ihtiyacı olan tek kurum AKP ve onu içeriden yöneten Saray'dır. OHAL, AKP'nin kendini koruma sivil darbe aracına dönüştü.

Darbe fırsatçılığı yaparak kendilerini Meclis'in üzerine koyuyorlar. Tarih onları darbeci olarak yazacaktır.

AKP ve Saray rejimi neden OHAL'e ihtiyaç duydu? Dört parti darbeye tavır koydu, ortak bildiriye imza attı Bombalar altında bunu yapan Meclis'e demokrasi adına bu iradeyi "elinizden alıyoruz" demek utançtır.

AKP İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLERİ KORUYOR

AKP'nin tek derdi kendi içindeki FETÖ'cüleri korumak. Meclisin ayağına pranga vurmak için bunu tercih ediyor. AKP yeni darbeleri kendi eliyle yapıyor. Öte yandan onbinlerce kişi fişleniyor, tutuklanıyor, işten atılıyor.

OHAL'le FETÖ belasını açan siyasetçiler korunuyorlar. FETÖ'nün faturası AKP'ye muhalif olan TV kanalına, polisine, akademisyenine; kısacası millete kesiliyor.

AKP'YE KRİTİK 5 SORU

AKP'nin Cemaatlerle koalisyonu sonucunda bir felaket gecesi yaşadık. Bunun hesabı verilmelidir.

AKP'ye şu soruları yöneltiyoruz.

İçinizdeki FETÖ'cüleri ne zaman temizleyeceksiniz?

Daha ne kadar koruyacaksınız?

Darbenin siyasi ayağı için kurulmasını istediğimiz Meclis Komisyonun kurulmasını neden kabul etmediniz? Neyden korkuyorsunuz?

OHAL'i içinizdeki FETÖ'cülere can simidi yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?

FAŞİST BİR REJİM YAŞIYORUZ

AKP'nin OHAL'i FETÖ'ye kalkan yapmasına izin vermeyeceğiz.

OHAL rejimiyle FETÖ'nün AKP uzantılarına kalkan oluşturuluyor. Çok açık bir darbe yaşanıyor. Faşizm yaşanıyor. Bu hukuksuzluk ancak faşist rejimlerde yaşanabilir.

Ancak faşist rejimlerde TV kanalları ve radyolar susturulurlar. Üniformalı darbecilerin o gece yapmaya çalıştığını bugün polis zoruyla yapıyorlar.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…