Redhack Belgeleri: Türkiye'den IŞİD'e silah sevkıyatı!

2 Ekim 2016
Redhack Belgeleri: Türkiye'den IŞİD'e silah sevkıyatı!

RedHack tarafından yayınlanan Berat Albayrak’ın e-postalarında Türkiye’den IŞİD’e yapılan silah sevkıyatları da var. Ülkücü Cüneyt Arvasi isimli kişinin 9 Temmuz 2014 tarihinde Halil Danışmaz'a gönderdiği mailde Türkiye'den IŞİD'e silah sevkıyat yolları var.

Redhack tarafından siber saldırı düzenlenerek ele geçirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın mailinden Aydın Doğan'ın ses kaydı, "Kürtleri kaybetmişiz" gibi sözler çıkarken, başka bir mailde ise "İkinci bilgi sana özel" başlığıyla bir mail bulunuyor. 

Cüneyt Arvasi tarafından Halil Danışmaz'a gönderilen, Danışmaz tarafından Berat Albayrak'a, ondan da Serhat Albayrak'a yönlendirilen mail, "İkinci bilgi sana özel" ifadeleriyle başlıyor. 9 Temmuz 2014 tarihinde gönderilen mailin ekinde, Rojava kantonlarının pozisyonunu gösteren bir harita fotoğrafı yer alıyor. Rojava'nın Cizir, Kobane ve Efrin kantonları arasında, o tarihde IŞİD işgali altında bulunan bölgeler ise farklı bir renkle gösteriliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yaklaşık bir ay önce paylaşılan mail notunda şu bilgi yer alıyor: "Rojava (Kürtçe batı anlamına geliyor) bölgesindeki olayları dikkatle izlemeye başla. Türk Kürt bölünmesinin motoru tam orası olacak. IŞİD, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra oraya yeniden full scale saldıracak."

Bölge haritası ile birlikte gönderilen mailin gönderilme amacı ise şu sözlerle tarif ediliyor: "Ekteki haritadaki boşluklar Türkiye'den IŞİD'e yapılan silah sevkıyatı ve cihatçıların kullandıkları yollar."

Halil Danışmaz'ın Berat Albayrak'a gönderdiği bir başka mailde ise Cüneyt Arvasi şu şekilde tanıtılıyor: "Cüneyt Abi, ehli sünnet vel cemaat akidesine sağlam bağlı bir Naksii'dir. Üstad Necip Fazil'ın Seyhi Abdulhakim Arvasi hz.lerinin öz be öz torunlarındandır. Babası (rahmetli) Aydın Arvasi, (rahmetli) Özal doneminde 2-3 dönem Van milletvekilliği yapmıştır. Milletvekilliği öncesinde babasının sürgün döneminde Van'da ailesinin başında bulunmuş, bölgede hassasiyetler nedeniyle Ülkücü camiada yer almış, bizzat silahlı mücadelenin içerisinde yer almıştır. Gerekirse ben günü birlik Türkiye'ye gelir Cüneyt Abiyi, sizin göstereceğiniz kişilerle irtibatlarım." 

 mail-001.jpg

ABC

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…