Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı Adil Öksüz bilgisini açıkladı

28 Eylül 2016
Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı Adil Öksüz bilgisini açıkladı

MİT’i işaret eden sakın, Adil Öksüz’ü kurtaran el olmasın? --CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini planlayan isim olduğu iddia edilen FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'e ilişkin, "Kim bu Adil Öksüz? Neden serbest bırakıldı? Elimizde birtakım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum" demişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı o bilgiyi köşesine taşıdı.

Selvi, sanki Kılıçdaroğlu'nun elindeki bilgiyi delillendirip açıklamasını etkisizleştirmek, böylece Adil Öksüz'ü kaçıranların içbağlantılarına dair bilgileri karartmak için görevlendirilmiş.. ÖKsüz'ün Tiflis'ten kaçırılmasında, saray yetkilileri ve iki bakanın dahli olup olmadığı konusu esrarını koruyor... 

***

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Öksüz'ün kaçmasının üzerine neden gidilmiyor? Kim bu Adil Öksüz? Neden yakalanmıyor? Bunu herkesin sorgulaması lazım. Bir cevabımız var ama şimdi söyleyemem" ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 31 Ağustos tarihli 'Adil Öksüz korunuyor mu?' yazısının çıktığı gün CHP liderinin kendisini aradığını ve "Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi. Adil Öksüz’ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı" dediğini aktardı.

Adil Öksüz, MİT ajanı olduğu takdirde iki noktanın ön plana çıktığını belirten Selvi, şöyle devam etti:

"1. MİT'in darbeden önceden haberi olduğu.

2- Adil Öksüz’ü MİT’in kurtardığı."

'ÇOK GÜÇLÜ BİR ELİN KORUYUCU KANATLARI ALTINDA' 

Kılıçdaroğlu'ndan edindiği istihbaratın peşine düştüğünü söyleyen Selvi, Adil Öksüz konusunda bir süredir güvenlik ve istihbarat birimlerini neredeyse bunalttığını belirtti.

Selvi, ulaştığı sonuçları ise şöyle aktardı:

"MİT’in arşivlerine kadar inilerek yapılan araştırmada Adil Öksüz ismine rastlanılmadı. Jandarma ve poliste FETÖ’cü yapılanma tarafından, 'Dosya boşaltılarak' kurtarıldığı anlaşılıyor. CHP liderine, Adil Öksüz’ün MİT elemanı olduğu yönündeki istihbaratın verilmesi, hedef şaşırtma olarak değerlendiriliyor. Adil Öksüz’e ne MİT mensubu ne MİT elemanı deniliyor. MİT’i işaret eden sakın, Adil Öksüz’ü kurtaran el olmasın? Adil Öksüz işi psikolojik harekâta dönüşüyor. Hâlâ yakalanamadığına göre, çok güçlü bir elin koruyucu kanatları altında."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…