Figen Yüksekdağ'dan çarpıcı iddia

26 Eylül 2016
Figen Yüksekdağ'dan çarpıcı iddia

"İnsanlar "Demokrasi mitinglerindeki" fotoğraflarını hangi AKP İl Örgütü'ne götürerek kamu kuruluşuna yerleşme sözü aldılar?" 'Darbeye karşı mücadele" adı altında özellikle eğitim dünyasına darbe yapıldığını ileri sürerek, okullarda ihbar ağlarının çalıştığını ve eğitimcilerin muhbirliğe zorlandığını belirtti. Açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmen sayısının 100 bin civarında olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, en az bir milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eğitim Sen Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmasında "İnsanlar 'Demokrasi mitinglerindeki' fotoğraflarını hangi AKP İl Örgütü'ne götürerek kamu kuruluşuna yerleşme sözü aldılar?" diye sordu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve HDP parti yöneticilerinden oluşan heyet bugün Eğitim Sen'e destek ziyaretinde bulundu. HDP heyeti, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Genel Sekreter Mesut Fırat, Genel Mali Sekreter Elif Çuhadar, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ile bir araya geldi.

“Ekim Ayı Bitmeden Görevinden Alınan Öğretmenler Göreve İade Edilmeli”

Kamuran Karaca ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Eğitim Sen’in önceki dernek ve sendikalarıyla beraber üyelerinin en çok tutuklandığı ve ihraç edildiği sendika olduğunu ve darbe girişimine demokrasiden yana net tavrını ortaya koyduğunu belirtti.

“Eğitim emekçilerinin herhalde bu tabloya övgü düzecek hali yoktu. Tabi ki eleştirecekler.” diyen Kamuran, “Bizim farklı başlıkta yaptığımız grev ve etkinlikler gibi kendi özgül haklarımıza ilişkin açıklamaların neresi suçtur?” diye sordu. Bu yaşananların Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu daha da çıkmaza sürükleyeceğini belirten Kamuran, Ekim ayı bitmeden görevinden alınan öğretmenlerin görevine iade edilmesini talep etti. Karaca, “Eğitim Sen olarak bize hangi tür baskı ile gelirse gelsinler biz hem kendi özgül ha hem de demokratik haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 “Son Hedef Eğitim Sen”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da görevinden alınan öğretmenlerin onurlu ve dik başlı olduğunu belirterek onları selamladı. “Bu emeğin, onurlu duruşuna karşı yapılan bir saldırıdır.” diyen Yüksekdağ, iktidarın her geçen gün muhalif kesimlere karşı yeni bir operasyon düzenlediğini en son hedeflerinin ise Eğitim Sen olduğunu belirtti. Yüksekdağ iktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini vurgulayarak, “Eğitimde de kendilerine biat eden ‘asker ‘ istiyorlar. Polis öğretmenler, asker öğretmenler istiyorlar. İşte felaketin ta kendisi de budur” dedi.

"En az 1 milyon öğrenci öğretmensiz kaldı"

Ziyarette konuşan Yüksekdağ, "darbeye karşı mücadele" adı altında özellikle eğitim dünyasına darbe yapıldığını ileri sürerek, okullarda ihbar ağlarının çalıştığını ve eğitimcilerin muhbirliğe zorlandığını belirtti. Açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmen sayısının 100 bin civarında olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, en az bir milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını öne sürdü.

İhraç edilen öğretmenlerin sendika üyesi olduğu ve sosyal medyada muhalif profil çizdiği için görevden alındığını iddia eden Yüksekdağ, yaşananlara boyun eğmeyeceklerini bildirdi. 

Figen Yüksekdağ, 40 bin kamu görevlisinin daha görevden alınacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, hükümetin Türkiye'yi kamusal ve sosyal bir felakete sürüklediğini ve boşlukları doldurmak için yapılan atamalarda da tam bir hukuksuzluk yapıldığını söyledi.

"Demokrasi Mitinglerindeki fotoğraflarla AKP'den iş istiyorlar"

Okul müdürlerinden muhalif öğretmenlerin ismini isteyerek muhbircilik dayatıyor, isim vermeyen müdürlerin işine son veriyorlar.

İnsanlar "Demokrasi mitinglerindeki" fotoğraflarını hangi AKP İl Örgütü'ne götürerek kamu kuruluşuna yerleşme sözü aldılar?

Saray'ın askeri olan öğretmenler istiyorlar. Kamu emekçilerinin açığa alınma sebebi budur, kendi kadrolarını yerleştirmek.

Eğitim emekçilerini ekmeği ile onuru arasında tercih yapmaya zorladılar. Unutmayın, hiçbir eğitim emekçisi yalnız değildir!

60 binin üzerinde eğitim emekçisini, 2500 akademisyeni sorgusuzca açığa alıp ihraç ederseniz, toplumu nasıl aydınlatacaksınız?

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…