Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: Kayyımlarla değil, Sur halkıyla kardeşiz

13 Eylül 2016
 Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: Kayyımlarla değil, Sur halkıyla kardeşiz

OHAL uygulamasının 674 sayılı KHK kapsamında 28 belediyeye kayyım atanmasının ardından konuşan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Biz kayyımlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir. Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyımların halkı temsil etmediğine inanırız" dedi.

15 Temmuz darbe girşiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamasının 674  sayılı KHK'si kapsamında 24'ü DBP'li 28 belediyeye kayyım atanmasının ardından, aralarında Sur Belediyesi  ile "Çanakkale-Sur şehirleri kardeşlik protokolü" bulanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuştu.

AKP Grubu Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan başta olmak üzere, AKP cephesinden gelen açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları, “Çanakkale-Sur şehirleri kardeşlik protokolü” ile ilgili “Kayyım kardeşliği” gibi ‘yakışıksız’, siyasi dilden uzak açıklamaları ‘mahkum’ eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bizim kardeşliğimiz, Çanakkale ve Sur’da yaşayan yurttaşların kardeşliğidir ve ilelebet devam edecektir” diyerek, konu ile ilgili tavrını bir kez daha ortaya koydu. 

"ÇANAKKALE HALKI SUR HALKIYLA KARDEŞTİR" 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale OLAY’dan Seçkin Sağlam'a yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 Biz kayyımlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir. Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyumların halkı temsil etmediğine inanırız. 

 Kayyımlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Halkı seçilmiş olan insanlar temsil eder. Eğer böyle bir sıkıntıları varsa, seçim yapar, kim seçilirse halkı o temsil eder. Ama bizim kardeşliğimiz, anlaşmamız, Çanakkale halkı ile Sur halkının kardeşliğidir. Dolayısıyla kayyım falan bizim muhatabımız değildir, kendileri muhatap alsınlar. Onlara da o yakışır. Bu durumun sık sık gündeme, spekülatif iddialar ile getirilmesi son derece yakışıksızdır. Bilgisizce yapılan yorum ve değerlendirmeler siyasi ortamı geliştirmez. ‘Her yıl yapılan bienal’ diye bir beyanat da var. Bienalin bile ne zaman yapıldığını bilmeyen bir kişi eleştiri getiriyor. Demokrasiden haberi olmayan insanlar demokrasi havarisi kesiliyor. Bir halkı kayyımın temsil etmeyeceğini, bilmeyen, anlamayan insanlar Çanakkale halkı ile Sur halkının kardeşliğine laf ediyor. Kendi işlerine bakacaklar. Biz kardeşliğimizi sürdüreceğiz.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…