'Oğlum ölmedi, öldürüldü'

13 Eylül 2016
'Oğlum ölmedi, öldürüldü'

Dönemin Başbakanı Erdoğan'a suikast iddiasıyla tutuklanan Yarbay Dönmez'e ait olduğu iddia edilen ve 2009'da Sakarya Sapanca'daki evinde bulunan mühimmatların önceden başkaları tarafından gömüldüğünü gösteren görüntüler oğlundaydı.

CNNTürk’te ekrana gelen FETÖ’nün kararttığı hayatlara ilişkin belgeselde çarpıcı anlar vardı. Ergenekon soruşturmasında yıllarca hapis yatan, 2012’de tutukluyken oğlunu kaybeden Yarbay Mustafa Dönmez’in iddiaları izleyenleri şoke etti.

HAYATI KARARTILDI

Dönmez, 22 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Alp Kaan Dönmez'in ölümüyle ilgili büyük şüphesini gündeme getirdi. Çünkü, Yarbay Dönmez'e ait olduğu iddia edilen ve 2009'da Sakarya Sapanca'daki evinde bulunan mühimmatların önceden başkaları tarafından gömüldüğünü gösteren görüntüler oğlundaydı

Hayatları karartan kumpasın hikayesi şöyle: Dönmez, bir gün tatildeyken televizyonlarda ‘firari' olarak adını gördüğünü söyledi.

Dönmez, “Bir kayak merkezindeyken, televizyonu açtığımda firar ettiğimi anons ediyorlardı. Herhalde başka bir Mustafa Dönmez'den bahsediyorlar sandım. İlerleyen dakikalarda herhalde bizi öldürmeye karar verdiler ki, bu şekilde onlarca Mustafa Dönmez firar etti, Başbakan'a suikasttan aranıyor, planları yaptı” şeklinde söyleniyordu” dedi.

‘BÖYLE KAZA OLMAZ'

Yarbay, Ergenekon'un mühimmatçısı olmakla suçlandı, cezaevine kondu. Dönmez, tutukluyken, oğlunun hayatını kaybettiğini ilk duruşma sırasında öğrendi. Yarbay Dönmez'e ait olduğu iddia edilen mühimmatların önceden başkaları tarafından gömüldüğünü gösteren görüntüler oğlundaydı. Oğlu Alp Kağan Dönmez'in trafik kazasında öldüğüne hiç inanmadı. Dönmez şu bilgileri verdi: “Onu tehdit ettiler. Ölmeden bir hafta önce babandan beter ederiz dediler. Biz şikayet ettik. Ama oğlumun garip bir şekilde trafik kazasında öldüğünü söylediler. Şüphelendiğim için oğlumun cesedini soydurdumGördüm ki, oğlumun ayağında kırık yoktu. Sadece başında, boynunda, kulaklarından kan gelmişti. Bir trafik kazasında vücudunda darp olmaz mı? Karşıdan karşıya geçerken arabanın vurduğu söyleniyor. Ama tek söylenen kafatasında kırık olduğu. Ve kulağından kan geldiği. Böyle bir kaza olabilir mi? 1.90 boyunda. Kamyon mu çarptı…Ya da eğilirken mi vurdu?”

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…